cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Cât de bune sunt bicicletele Sivlerback? Sfaturi utile
  |  10/13/2022 12:42:52   |   0 Comentarii
Cât de bune sunt bicicletele Sivlerback? Sfaturi utile

Silverback nu este una dintre cele mai cunoscute mărci de biciclete din lume. De fapt, le vedem în acțiune destul de rar. Cu toate astea, bicicletele Sivlerback sunt apreciate, iar mulți le consideră o „bijuterie nedescoperită” în lumea ciclismului, bicicletele Silverback fiind folosite chiar și la cele mai dificile concursuri mtb din lume, cum este ABSA Cape Epic, Attakwas Extreme sau Western Province XCO.

Astfel, deși nu sunt o marcă mare sau excesiv de cunoscută, Silverback are o reputație foarte bună printre cei care știu de ea. Bicicletele sunt, în general, subestimate și bine poziționate ca preț. Unii sunt dispuși să plătească mai mult, doar pentru simplul fapt că pe cadrul bicicletei e trecut un brand cunoscut, dar pentru cei pragmatici și dispuși să caute mai mult, vor afla că sunt multe aspecte care recomanda bicicletele Sivlerback.

Scurtă istorie a bicicletelor Silverback

Istoria Silverback chiar este tânără, fiind o marcă fondată relativ recent, în 2004, de către sud-africanul Deon Retief, stabilit în Germania. Astfel, putem spune că marca Silverback este sud-africană, dar care folosește tehnologie germană, sediul centrului de cercetare, dezvoltare și design aflându-se la Stuttgart.

Deon Retief nu este însă un nou-venit, el aflându-se în industria ciclismului încă din 1990, de-a lungul anilor lucrând la mai multe firme de bicicletă. Retief s-a documentat mult înainte de a-și lansa propria marcă de biciclete. A călătorit în întreaga lume și a vizitat peste 500 de dealeri.

Inovația a fost, și este, un cuvânt cheie la Silverback, iar dovada stă în diferitele premii și distincții pe care marca le-a primit. Spre exemplu, în 2011 Silverback a fost inclusa de revista T3 în Top 100 a celor mai inovative companii. În același an revista Ideamensch a numit Silverback drept una dintre cele mai avansate mărci din lume. Apoi, în 2018 și 2019, bicicletele Silverback au fost denumite Bicicleta anului, de către Biketoday News.

Cât de fiabile sunt bicicletele Silverback?

La Silverback se investește mult în cercetare. De fapt, nivelul de dezvoltare este printre cel mai mare din lume. Asta înseamnă că bicicletele Silverback sunt de încredere, singurul lucru care le-ar putea scădea eficiența fiind componentele, a căror fiabilitate nu ține de Silverback.

Ce fel de biciclete produce Silverback?

Silverback nu este o companie mare, iar acest lucru se reflectă și în numărul restrâns de biciclete. Cu toate astea, Silverback este prezent în aproape toate disciplinele: mountain bike, mtb fat bike, gravel și ciclocros, biciclete de sosea si triatlon, biciclete pentru trekking, biciclete electrice, biciclete pentru copii.

Cât de scumpe sunt bicicletele Silverback?

Bicicletele Silverback sunt ieftine în comparație cu alte mărci. Faptul că bicicletele sunt mai ieftine, poate păcăli un utilizator neavizat, crezând că nu va primi calitate. Însă motivul principal al prețului mai mic este faptul că marca în sine nu are adaosul “premium”, regăsit la mărcile mai cunoscute.

Spre exemplu, cel mai scump mtb full-suspension Silverback Stratos CF SBC, cu cadru carbon, are un preț de 30.365 lei, în timp ce același model, dar varianta entry-level, Silverback Stratos AL SX, cu cadru aluminiu, are un preț de doar 7.455 lei.

De asemenea, un mtb cu cadru din carbon pentru cross country, Silverback Superspeed 2, are un preț de 8.920 lei, în timp ce un mtb fat bike din gama medie, precum Silverback Scoop Delight, are un preț de 4.199 lei.

La bicicletele pentru asfalt, situația este iarăși buna, cursiera Silverback Strela Elite având un preț de 7.695 lei, echipată fiind cu extrem de apreciatul gropuset Shimano 105. Nu în ultimul rând, categoria gravel – ciclocros, este bine reprezentată de Silverback Siablo CX Ultegra, aceasta având un preț competitiv de 9.895 lei.

Cât de rezistente sunt bicicletele Silverback?

Cadrele bicicletelor Silverback sunt de bună calitate și durabilitate. Silverback are standarde înalte în ceea ce privește controlul calității și testarea, acestea făcându-se direct la fabrică.

Cum sunt bicicletele Silverback mai vechi?

Bicicletele Silverback nu pot fi considerate vechi, marca în sine fiind destul de nouă. Astfel, designul bicicletelor Silverback a fost tot timpul înaintea vremurilor, fiind una dintre primele companii care a investit mult în bicicletele cu roți 27.5 inch. Bicicleta Silverback Stratos este, de asemenea, un foarte bun exemplu pentru design avangardist. La fel și Silverback Superspeed.

Atâta vreme cât bicicleta are componente de bună calitate, cadrul fiind oricum de bună calitate, șansele sunt ca bicicletele vechi Silverback să fie la fel de bune ca cele noi.

Care sunt problemele obișnuite care pot apărea?

Singurele probleme care pot apărea la bicicletele Silveback, se rezuma la bicicletele cu componente mai ieftine, situația fiind aceeași indiferent de marca bicicletei. Au fost raportate probleme legate de schimbătoare spate îndoite, dar asta ține de modul cum este folosită bicicleta și dacă schimbătorul spate e fost lovit.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4