cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Explorează oraşul Dubai pe bicicletă
  |  07/01/2019 15:35:50   |   0 Comentarii
Explorează oraşul Dubai pe bicicletă

Cunoscut drept locul perfect pentru cumpărături „de top”, maşini rapide şi construcţii moderne, Dubai poate nu este văzut drept o destinaţie potrivită pentru sport. Cu toate astea ştim că nu există mod mai potrivit de vizitarea a unei ţări decât pe bicicletă. Aşa că am întocmit o listă cu locuri de vizitat în Dubai, pe bicicletă.

La prima vedere Dubai pare o destianţie scumpă însă dacă „vânezi” puţin opţiunile vei găsi oferte „last minute” la preţuri chiar foarte bune. Spre exemplu redactorii de la revista Freerider.ro au fost în martie 2016 pentru a vizita oraşul şi explora împrejurimile pe bicicletă, iar toată escapada de-o săptămână, cu tot cu avion dus-întors şi cazare la hotel de 4 stele, a costat doar 600 euro de persoană. Povestea acelei excursii o poţi citi aici.

Plaja Jumeirah

Pista de biciclete de la plaja Jumeirah îţi oferă o plimbare relaxantă de-a lungul plajei, cu privelişti spectaculoase spre celebrul Burj Al Arab. Pista de 2 km porneşte de la plaja Jumeirah, iar turul poate fi extins încă 14 km dacă pedalezi până la Umm Sequemm.

Bicicletele recomandate pentru o astfel de tură sunt Silverback Stride 29 MD şi Silverback Spyke 24 Rigid.

Canalul Dubai

Păstrând arhitectura impresionantă pe care o vedem în restul oraşului, Canalul Dubai nu dezamăgeşte. Cu o lungime de 3,2 km, construit în întregime artificial, canalul include pe margini trasee pentru plimbare, piste de alergare şi bicicletă şi oferă peisaje panoramice spectaculoase asupra oraşului.

Bicicleta recomandată pentru această tură este Silverback Stride 27 MD.

Parcul Mushrif

Parcul Mushrif dispune de o pistă specială de bicicletă cu o lungime de 5 km, care înconjoară parcul. Poţi vizita câteva locuri frumoase aici, şi vei găsi inclusiv câteva terase la care te poţi odihni şi bea un suc. Pista este asfaltată însă pentru că traverseaza şi câteva dune, te poţi aştepta să găseşti din loc în loc şi porţiuni cu nisip.

Bicicleta recomandată pentru această tură este Silverback Stride 29 Comp.

Velo parcul Nad Al Sheba

Parcul Nad Al Sheba oferă mai multe variante. Bucle de 8, 6 sau 4 km, perfecte pentru circuite pe bicicletă. Noaptea traseele sunt luminate aşa că te poţi plimba şi pe răcoare. Priveliştea nocturnă iluminată a Dubaiului nu este deloc mai puţin impresionantă noaptea.

Tot aici vei găsi şi un traseu de 850 m special creeat pentru copiii care doresc să înveţe mersul pe bicicletă, dar şi despre măsurile de siguranţă în trafic.

Bicicletele recomandate pentru această tură sunt Silverback Strela Sport şi Silverback Spyke 20.

Traseul Al Qudra

Amplasat în deşert, pista de bicicletă Al Qudra este una din cele mai populare locuri de pedalat din Emiratele Arabe. Distanţele variaza între 18 şi 86 km în funcţie de traseul ales, iar peisajele sunt într-adevar speciale întrucât pista asfaltată şerpuieşte printre dunele de nisip din deşert. Din loc în loc există spaţii speciale umbrite unde poţi opri pentru a te odihni.

Bicicleta recomandată pentru această tură este Silverback Strela Elite.

Dunele de nisip

Dacă însă vrei doar să te distrezi şi să explorezi îţi recomandăm să iei un fat bike şi să faci o tură în deşert. Anvelopele mari vor merge foarte eficient pe nisip şi aproape că vor pluti peste dune. Mergi şi mai departe şi explorază mai curajos cu ajutorul unui fat bike electric!

Bicicletele recomandate pentru această tură sunt Silverback Scoop Delight sau Silverback S-Electro Fat. De asemenea, potrivită este şi Silverback Scoop Single, un fat bike testat inclusiv de revista Freerider.ro. Recenzia  redactorilor o puteţi citi aici.

Ţine cont de faptul că în Dubai temperaturile sunt înalte, este cald şi umezeală. Aşa că nu uita să te hidratezi permanent şi corect având la tine suficientă apă. Pentru a te proteja, inclusiv de soare, nu uita să poţi casca de bicicletă.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4