cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Turul lacului Bolboci, pe fat bike!
  |  01/19/2022 18:12:24   |   0 Comentarii
Turul lacului Bolboci, pe fat bike!

Lacul de acumulare Bolboci, sau “mare din Bucegi”, îl găsim în munții Bucegi, mai precis, pe drumul DJ714, așa numitul Taransbucegi, varianta Padina. Este un lac de baraj artificial pe râul Ialomița, care izvorăște puțin mai sus, din peștera Ialomiței, dar în care se mai varsă câteva râuri, mai precis Blana, Nucet, Bolboci și Plaiul Mircii. Lacul are un volum de 17,9 milioane m3.

De jur împrejurul lacului există drum, cu o lungime totală de 17 km, care poate fi abordat fără probleme și cu mașina. Cu bicicleta este însă mult mai plăcut. Pentru a-l parcurge poți începe de oriunde și în ambele sensuri: fie de la baza barajului, fie de la cabana Bolboci, fie de la coada lacului.

Drum există de jur împrejurul lacului, însă acesta este foarte diferit, în funcție de mal. Pe malul stâng al lacului, drumul este asfaltat, în timp ce de-a lungul malului drept, este drum forestier. De asemenea, pe stânga drumul urcă destul de mult, pentru ca apoi să coboare, în timp ce pe malul drept se merge aproximativ pe curbă de nivel.

De asemenea, și peisajul este diferit. Pe malul drept, pe forestier, drumul merge mai mult prin pădure, lacul fiind vizibil cam tot timpul. Pe de altă parte, pe stânga, la un moment dat pe urcare, vei ajunge într-o zonă deschisă, de unde se vede foarte plăcut valea și platoul Padina.

Iarna, în general, drumul de pe malul stâng al lacului este închis circulației auto, chiar dacă este cel asfaltat. Fiind mai abrupt, este dificil de abordat. Pe bicicletă în schimb merge, mai ales daca este fat bike, chiar dacă ocazional poate va trebui să faci push-bike. Pe malul drept însă drumul este constant deszăpezit și circulat.

Turul lacului Bolboci are o lungime totală de 17 km și diferență de nivel de aproape 600 m, potrivit Bikemap.net, de unde poți downloada și track-ul gps.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4