cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Traseu de fat bike – Valea Limbășelului, Azuga
  |  01/11/2022 15:58:12   |   0 Comentarii
Traseu de fat bike – Valea Limbășelului, Azuga

Valea Prahovei este cunoscută pentru aglomerația sa, dar din fericire și renumită pentru recreere, turism și, mai ales, cicloturism. Dacă ai puțin noroc și mai ales dacă poți să nu o vizitezi în weekend, atunci ești categoric câștigat.

O opțiune excelentă pentru bicicletă, iarna, este tura de 24 km cu plecare din Azuga. Este o tură destul de ușoară, dar care acumulează totuși o diferență de nivel de aproximativ 450 m. Vara se face fără probleme, chiar și pe ploaie, drumul forestier pedalat fiind în general pietruit. Iarna însă cea mai bună opțiune este fat bike-ul, anvelopele late oferind randament foarte bun, chiar și pe zăpadă.

Traseul începe din Azuga, mai precis de la baza pârtiei de schi Cazacu. Tura este o buclă, iar recomandarea noastră este să o parcurgi în sensul invers al acelor de ceasornic. Cu alte cuvinte, începi pedalarea pe valea pârâului Azuga, iar coborârea să o faci pe valea Limbășelului. În acest fel urcarea este mai ușoară, iar coborârea, pe forestierul de pe valea Limbășelului, care e mai abruptă, este mai plăcută.

Undeva la km 15 al turei vei ajunge la intersecția unde, dacă faci stânga, vei ajunge și la cabana Susai, dacă vrei să faci o pauză mai lungă. Poți ajunge la Susai și mai devreme, dacă faci stânga, pe potecă, undeva la km 13,7, dar vei face push-bike. Pentru a-ți fi mai ușor să navighezi traseul, poți downloada track-ul gps de aici.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4