cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Tour du Ceptura, varianta PRO!
  |  09/14/2022 12:00:49   |   0 Comentarii
Tour du Ceptura, varianta PRO!

Toamna este anotimpul perfect pentru turele de bicicletă. Nu mai avem canicula din timpul verii, vremea este stabilă, iar terenul uscat. Concluzia logica este că acum trebuie să profităm și să ieșim la plimbare în natură, cu bicicleta!

Ceva mai demult vă recomandam un traseu de bicicletă în regiunea viticolă Ceptura, o tură de 50 km și 800 m diferență de nivel. Astăzi revenim și recomandam aceeași tură, dar cu un bonus de 24 km în plus la lungime. Diferența principală însă, față de traseul original, este că diferența de nivel este aproape dublă, acest traseu având 1.406 m.

Tura a fost parcursă de redactorii de la revista de ciclism Freerider.ro, iar lor le-a luat în total 7 ore, din care 5 de mers efectiv, ritmul nefiind unul alert. Așadar 2 ore pauză per total. Pe scurt, tura poate să pară grea și poate chiar este, pentru cei cu o condiție fizică mai puțin dezvoltată, dar având în vedere că în septembrie încă avem peste 12 ore de lumină, cu răsărit pe la 7 dimineața și apus după ora 19.

Excursia începe la fel, din satul Ceptura de Jos și continuă mare parte pe același traseu. Însă din satul Valea Scheilor vom vira dreapta, spre Mireșul Mare, pe off-road, în loc să o ținem înainte, pe asfalt, spre Călugăreni. Extensia adaugă 24 km de traseu care vor fi un mix foarte frumos de on și off-road. De reținut totuși că dacă plouă sau a plouat, ultima parte din urcarea spre Mireșul Mare, poate fi foarte noroioasă.

Pe partea cealaltă, vei coborî spre Mireșul Mic, dar vei intra pe asfalt cu mult înainte de a ajunge la drumul mare. În continuare vei pedala pe asfalt până ajungi în satul Valea Cricovului. Mai departe este tot asfalt, dar de aici începe ultima urcare serioasă a zilei. Vei pedala așa până ajungi aproape de satul Tătaru, unde te întâlnești cu „tura scurtă”, ca să îi zicem așa.

Aici, vei face dreapta și vei intra pe ultima porțiune de gravel a zilei. Mai departe traseul este comun cu tura scurtă și te va scoate la Malu Roșu, de unde continui, doar pe asfalt și doar la vale, până înapoi în Ceptura de Jos, de unde ai pornit dimineață.

Track-ul gps poate fi downloadat de aici. Ulterior, îl poți încărca pe un ciclocomputer cu funcție de navigație, cum este iGPSPORT iGS520 sau iGPSPORT iGS620 cu ecran color, sau pe telefon, pe care ai instalat o aplicație care navighează.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4