cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Pe cursieră pe proaspăt asfaltatele drumuri din Oltenia de sub Munte
  |     |   0 Comentarii
Pe cursieră pe proaspăt asfaltatele drumuri din Oltenia de sub Munte

Oltenia de sub Munte este o regiune foarte potrivită pentru turele de bicicletă, în special pentru cursiere, mulțumită recentelor asfăltari. Multe drumuri, foste forestiere sau drumuri de țară, au fost asfaltate, traficul pe ele rămânând redus.

Băile Govora se află cumva în mijlocul acestei regiuni, recent descoperite a fi propice pentru bicicletă, fiind foarte potrivită a fi „tabăra de bază”. Așa cum spune și Horațiu Câmpian, redactor la revista românească de ciclism Freerider.ro, care recomandă aceste trasee, Băile Govora este „o localitate cochetă și aranjată, curată și mai ales foarte liniștită, extrem de aproape de multe drumuri interesante, atât de cursieră cât și de MTB. Eu o recomand mai ales datorită lipsei totale a agitației, fiind retrasă într-un fund de vale pe unde nu trece nimeni în tranzit”.

Unul dintre drumurile recomandate este cel care leagă orașul Horezu de orașul Novaci prin satele de la poalele muntelui, recent reabilitat. „Drumul șerpuiește peste fiecare picior de munte în serpentine frumoase și intense, uneori depășind limita celor 10% înclinație”, spune Horațiu, care a testat aceste trasee.

Mai mult, dacă timpul îți permite, drumul trece și prin apropierea mai multor obiective turistice, cum ar fi mănăstirea Polovragi, peștera Polovragi și peștera Muierii.

Articolul a fost publicat în original în revista Freerider.ro și poate fi citit în întregime aici, de unde vei afla și celelalte recomandări de trasee bune pentru cursieră din regiunea Oltenia de sub Munte.

(foto copertă: Horatiu Campian - Freerider.ro)

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4