cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Nouă metode prin care îți îmbunătățești urcarea
  |  03/23/2021 17:58:34   |   0 Comentarii
Nouă metode prin care îți îmbunătățești urcarea

Nu există scurtături atunci când drumul începe sa urce. Mulți se luptă cu urcările, însă cu dedicare și dacă urmărești acești câțiva pași, oricine poate urca mai ușor, cu bicicleta.

Petru început, trebuie să fii pregătit psihic. Studiile au arătat că atunci când știi că urmează o urcare, nivelul de stres crește. Acest lucru îți irosește energia, așa că schimbă într-o viteză mai ușoară, respiră și relaxează-te înainte să începi pedalarea la deal.

În picioare sau pe șa? Pedalatul la deal stând pe șa este mai eficientă întrucât atunci când te ridici, pierzi 10-15 wați. Așadar, dacă pedalezi ridicat din șa, trebuie să aplici mai multă energie pentru a menține un ritm bun. Dacă vrei să sprintezi, atunci este bine să o faci ridicat din șa.

Greutatea corpului – Este important să faci antrenament și fără bicicletă, la sală, pentru a-ți menține o greutate potrivită a corpului.

Repetiția – cu cât abordezi mai multe dealuri, cu atât le vei cuceri mai ușor. Cel mai bine este să cauți un traseu cu multe dealuri, pentru ca atunci când va conta cu adevărat cât de repede urci o pantă, experiența acumulată va conta.

Cadența – este una din cele mai importante condiții pentru o urcare reușită. Pe cățărări mai ușoare sau urcări mai lungi, cadența corectă te va ajuta să ajungi mai ușor în vârf.

Vitezele – o greșeală comună pe care cicliștii o fac pe urcări, este să nu schimbe vitezele la timp. Concentrează-te și nu uita să schimbi vitezele în așa fel încât cadența să fie corectă.

Gama de viteze – urcarea unui deal folosind o viteză “grea”, nu doar că este ineficientă, dar te va și încetini. Pe etapele de munte cicliștii profesioniști folosesc angrenaje compacte împreună cu o gamă largă de casete pentru pinioane.

Bicicleta și echipamentul – greutatea redusă a bicicletei și echipamentului ajută mult la urcare, dar pot deveni și foarte scumpe. Schimbarea roților cu unele mai ușoare îți va oferi cea mai bună îmbunătățire raportat la banii cheltuiți. O altă metodă eficientă de reducere a greutății bicicletei este reducerea numărului bidoanelor cu apă. Totul ține de planificarea excursiei sau a concursului.

Combustibilul – este esențial să mănânci corect înainte și în timpul turelor lungi sau concursurilor. Ține minte că organismul tău este ca un burete, cu cât consumi mai multe lichide, cu atât mai bine va funcționa la efort. Fiind hidratat, te vei menține mai răcoros timp mai îndelungat.

Poziția – stai pe șa cât mai în spate posibil, atunci când urci, pentru a obține putere și aderență maximă. Când pedalezi ridicat din șa, nu te apleca asupra ghidonului. Roata spate nu va mai avea aderență, va derapa, iar energia ta va fi irosită. Dacă ești pe cursieră, nu urca un deal ținând mâinile în dropurile ghidonului.

Material preluat și adaptat de pe www.speedlab.shop.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4