cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Întrebări frecvente despre bicicletele electrice
  |  10/09/2019 18:45:57   |   0 Comentarii
Întrebări frecvente despre bicicletele electrice

Cât ține bateria? Pot spăla bicicleta? Ce fel de întreținere are nevoie o bicicletă electrică?

Cum bicicletele electrice cresc în popularitate, ai putea fi interesat să afli câteva detalii despre ele. Iată o listă de întrebări și răspunsuri pe care le întâlnești des când se discută subiectul bicicletelor electrice.

Care este durata de viață a unei baterii?

În mod normal asta depinde de frecvența cu care folosești bicicleta și cum o îngrijești. Depinde și de marca acumulatorului. Regula generală este ca bateria trebuie să țină 1000 de încărcări complete, adica în jur de 45.000 km parcurși cu asistența electrică setată la maxim.

O bicicletă electrică se reîncarcă atunci când merge la vale?

Există modele de motoare electrice care încarcă bateria atunci când frânezi, dar lucrul ăsta îți mărește autonomia doar cu aproximativ 5%. În acest moment bicicletele Silverback nu sunt echipate cu astfel de motoare.

Cât de repede poate merge un e-bike?

Potrivit regulilor europene, bicicleta electrică poate merge cu maxim 25 kmh, iar în SUA cu 20 mph. Tehnic un motor poate ajuta bicicleta și biciclistul să mearga mult mai repede însă acestea sunt limitate electronic la 25 la oră.

Care este autonomia unei baterii?

Depinde de mai mulți factori: stilul tău de mers, terenul pe care mergi, temperatura de afară, dar și cât de multă asistență electrică folosești. În medie ar trebui să poți pedala între 40 și 95 km cu o baterie plină.

Pot merge pe bicicleta electrică fără ca aceasta să aibă bateria instalată?

Da, bicicleta va merge ca o bicicletă normală, dacă bateria e scoasă sau motorul e oprit.

 

Întreținerea unei biciclete electrice

Ce întreținere necesită un e-bike? 

Depinde de motorul cu care bicicleta este echipată. Stemul Shimano este sigilat și nu poate fi servisat în timp ce la Bafang ești avertizat la fiecare 5000 km că e nevoie de revizie. Însă revizia este în general extrem de simplă și constă în lubrifiere și curățare.

Cum se spală cu apă o bicicletă electrică?

Spălarea unei biciclete electrice necesită într-adăvar, ceva mai multă atenție decât în cazul bicicletelor normale. Nu trebuie să folosești jet puternic de apă pe zonele electrice. Recomandat este să folosești o găleată cu apă și burete. De asemenea este de preferat să eviți utilizarea de spray cu silicon sau anti-coroziune întrucât substanța poate pătrunde în motor și interfera cu partea electronică.

Reține și faptul că nici Shimano și nici Bafang nu sunt rezistente la apă, așa că nu exagera cu apa.

Trebuie să descarc complet bateria înainte de încărcare?

Nu, nu este nevoie. Acumulatorii Li-Ion nu suferă de așa zisul „efect de memorie”, așa că dacă îi încarci înainte de a fi complet descarcați durata de viață nu va fi afectată.

Unde ar trebui să duci bateria dacă are probleme?

Dacă apar probleme la motor, ecran sau baterie, ar trebui să le duci înapoi la dealer. Magazinul va analiza problema și îți va oferi garanția dacă este cazul.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4