cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Cum sa rămâi motivat și să pedalezi iarna
  |  12/22/2020 17:19:03   |   0 Comentarii
Cum sa rămâi motivat și să pedalezi iarna

Cum următoarele luni vor fi în continuare cele reci, de iarnă, să rămâi motivat și să mergi cu bicicleta, la antrenamente sau doar la plimbare, poate deveni o reală problemă. Iată ce ar trebui să faci pentru ca sezonul rece nu doar să treacă mai repede ci să fie chiar distractiv pe bicicletă.

 

Stabilește-ți țeluri

Pornește cu ceva mic, fără pretenții. Mic, dar interesant. Găsește un traseu în apropiere și parcurge-l din ce în ce mai repede sau mai optim. Stabilește-ți țeluri pe platforme online, cum ar fi Strava, și încearcă să parcurgi acel traseu, care nu trebuie să fie lung, din ce în ce mai repede sau mai eficient.

 

Stabilește-ți priorități

Poate fi destul de dificil dacă ai un program încărcat. Ideal este să găsești o soluție de compromis. Studiile spun că este nevoie de 21 de zile pentru a te obișnui cu un obicei nou. Începe prin a renunța spre exemplu, la emisiunea la care obișnuiai să te uiți noaptea târziu, pentru a te culca mai devreme și trezi mai devreme. În acest fel ai timp dimineața de o scurtă tură cu bicicleta sau antrenament.

 

Stabilește ore regulate pentru antrenament

Găsește care este cea mai bună oră pentru tine, fie dis-de-dimineață, fie după job. Cei mai serioși atleți se antrenează la aceeași oră în fiecare zi.

 

Nu lăsa vremea să te deprime

Nu lăsa niciodată vremea să fie o piedică în calea fericirii tale pe bicicletă, sau a programului de antrenament. Cunoaștem cu toții zicala “nu există vreme rea ci doar echipament nepotrivit”, așa că echipează-te corespunzător condițiilor meteo precare și ieși la dat cu bicicleta!

 

Nu pierde vremea!

Fă în așa fel încât fiecare tură să conteze. Dacă tot ai ieșit din casă, atunci măcar să iasă ceva frumos! Pune-ți în aplicare planul și dă-i bătaie!

 

Înconjoară-te de oameni activi

Este foarte important să ai prieteni care privesc viața sportiv, la fel ca tine. Poți de asemenea, să te înscrii în nenumăratele grupuri online de sportivi amatori care ies împreună la pedalat. Strava este un exemplu foarte bun.

 

Nu te complica

Nu complica lucrurile. Nu este nevie să-ți faci griji legate de echipamentul ideal. Ce trebuie să faci este să ieși la ture cu bicicleta, iar restul va veni de la sine.

 

Folosește rețelele de socializare

Foarte mulți folosesc astfel de rețele sociale, precum Facebook, Instagram, Strava sau Twitter, pentru a intra în legătură cu oameni cu pasiuni sportive comune. Povestitul prietenilor despre antrenamentele tale, te fac să te simți responsabil și nu este deloc exclus ca la rândul tău să inspiri pe alții.

 

Premiază-te

După ce te-ai antrenat atâtea ore, meriți și tu un mic premiu. Chiar și doar să încarci muzică nouă în player sau telefon, poate fi o idee bună pentru a te simți și mai bine la următorul antrenament. Sau premiază-te cu o cola sau o mică ciocolată după antrenament, ceva ce în mod normal eviți să consumi.

(sursa speedlab.shop)

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4