cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Stresul! Poate mersul cu bicicleta să-l atenueze?
  |  01/04/2021 18:50:58   |   0 Comentarii
Stresul! Poate mersul cu bicicleta să-l atenueze?

Singurul lucru care ne oprește să pedalăm este același care ar trebui să ne motiveze să mergem mai mult și mai des cu bicicleta – stresul. Cu toții îl simțim din când în când și cu atât mai mult în această perioadă de pandemie. Este foarte important să afli ce este bun pentru tine, ce te scoate din latergie, ce-ți diminuează sau reduce complet stresul, iar studiile spun că ciclismul și sportul în general, sunt printre cele mai bune metode.

Stresul cauzează tensiune arterială, obiceiuri proaste de viață, boli de inimă și multe altele. Așadar, este esențial să combați stresul cât de mult poți, pentru a-ți păstra inclusiv sănătatea mintală. Multe studii au dovedit că sportul ajută la reducerea efectelor stresului deși e drept, că și sportul provoacă stres, însă de alt tip și fel. Este ciudat, dar complet explicabil.

 

Iată patru moduri prin care poți reduce stresul folosind bicicleta

Bucură-te de viață! Adu-ți aminte, când eram mici, făceam orice ca să evităm sa facem teme. Preferam să stăm afară, la joacă, pe bicicletă. Este vremea să aplicăm tehnica asta acum, când suntem adulți. Indiferent dacă ieși la antrenament pe bicicletă sau doar la o tură cu prietenii, fă-o să fie mai mult decât o simplă ieșire în natură.

Folosește ciclismul pe post de meditație. Când pedalezi, concentrează-te pe cadență, pe ritm, pe puls, pe a face pedalarea cât mai rotundă. Această mișcare poate bloca stresul și micșora grijile. Concentrându-te pe mișcarea picioarelor ajută creierul să reducă stresul, la fel ca meditația.

Arată că îți pasă de natură! Ieși din casă și petrece timp în natură. E drept că atunci când mergi cu bicicleta la serviciu este destul de stresant, ținând cont de traficul haotic din orașe. Dar după ce termini cu treaba, ieșind în natură este un mod excelent prin care reduci stresul, concentrându-te și observând cu atenție cât mai mult din ce este în jurul tău.

Fă ceva care îți mărește încrederea în tine. În viața de zi cu zi întâlnim atât de multe situații care ne fac să simțim că nu avem control asupra succesului. Când avansezi în fața grupului de cicliști sau când reușești să faci mai ușor o cățărare, sunt momente foarte bune ce reduc stresul. Așadar, când vine vorba de bicicleta ta, tu ești în control!

Ciclismul poate avea efecte benefice asupra ta în multe feluri, iar în plus, există dovezi că oamenii bine antrenați răspund mai calm atunci când lucrează sub presiune. Asta înseamnă că cei cu condiție fizică bună pot face față stresului mai bine, fără a se îmbolnăvi spre exemplu.

În plus, o bună condiție fizică ajută și la reducerea colesterolului. Așadar, dacă te simți deprimat, scoate bicicleta din casă și ieși la o tură ușoară. La final te vei felicita.

 

Articol adaptat și preluat de pe Silverback Speedlab.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4