cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Crezi că ai o comoție? Un accident de bicicletă trebuie tratat cu seriozitate
  |  11/30/2020 18:54:15   |   0 Comentarii
Crezi că ai o comoție? Un accident de bicicletă trebuie tratat cu seriozitate

Cu toții am căzut de pe bicicletă, dacă nu recent, mai mult ca sigur când eram mici. Câteodată totul se termina repede și vorbim doar de câteva zgârieturi, însă alte dăți căzătura poate fi serioasă, rezultatele ajungând până la comoții cerebrale. În acest articol vom afla ce este o “comoție cerebrală” și ce trebuie să faci dacă suspectezi că ai așa ceva în urma unei căzături cu bicicleta.

Loviturile puternice la cap sau corp (comoțiile) sunt destul de comune indiferent de sport, la fel de plauzibil a se întâmpla și la ciclism. Creierul tău este perturbat din cauza unei lovituri pe care îl primește capul sau corpul tău. Când capul se lovește de o suprafață fermă, creierul se mișcă în interiorul capului în virtutea inerției, cauzând deteriorarea celulelor care îl alcătuiesc.

Experții spun ca nu există o forță exactă sau minimă care să cauzeze comoția. Deși o căzătură mică poate părea inofensivă, dacă te-ai lovit totuși la cap ar trebui ca incidentul să îl tratezi cu seriozitate.

 

TRATAMENT

După o căzătură serioasă, este recomandat să nu te urci imediat înapoi pe bicicletă întrucât timpul de reacție al creierului și echilibrul este posibil să fi fost afectate, situație care poate duce la o nouă căzătură.

Dacă ajungi la spital sau echipa de salvare este lângă tine la locul accidentului, doctorul îți va adresa mai multe întrebări legate de istoricul tău medical, dureri de cap, anxietăți și orice alte deficiențe pe care poate le-ai avut. Medicul îți va face o examinare prin care îți testează memoria, atenția, vederea și echilibrul.

Simptome serioase sunt amnezia, pierderea vederii, vărsături repetate, paralizie sau chiar convulsii. Dacă ai astfel de manifestări înseamnă că accidentul a fost grav și trebuie să mergi imediat la doctor.

 

POATE O COMOȚIE SĂ-MI AFECTEZE JUDECATA?

Da, o lovitură puternică la cap îți poate afecta sănătatea mentala și starea generală. După un accident nu ezita să mergi la doctor pentru a verifica dacă totul este bine.

 

PREVENȚIE

Nu mai trebuie să spunem că cea mai bună prevenție este să porți o cască de ciclism. O astfel de cască reduce riscul de comoție cerebrală cu până la 85%.

Și mai performante sunt căștile de ciclism cu sistem de protecție MIPS. Acestea dispun la interior de o suprafață specială care se mișcă independent de mișcările capului tău. Astfel, în cazul unei căzături și lovituri la cap, casca se va roți , dar interiorul mai puțin, iar capul tău și mai puțin. Acestea sunt știle care dispun de tehnologia MIPS.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4