cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Șase moduri prin care eviți să mănânci prea mult iarna asta
  |  11/03/2020 18:03:33   |   0 Comentarii
Șase moduri prin care eviți să mănânci prea mult iarna asta

Este destul de comună situația când primăvara, urcându-ne pe cântar, ne trezim, „surprinși” chiar, că avem cu noi mai multe kilograme decât aveam la intrarea în iarnă. Fără să-ți dai seama, iarna mănânci mai mult și faci sport mai puțin, iar la reînceperea sezonului observăm că silueta a avut de suferit.

 

Mulți își doresc să aibă corpul suplu al cicliștilor, iar ideea principală este să-ți antrenezi practic voința de a „păcăli” corpul ca primește ce dorește. Ulterior vei observa că nu mai trebuie să-ți faci probleme în legătură cu mâncatul prea mult sau des iarna.

Citește cu atenție sfaturile de mai jos pentru a te bucura de mâncarea de sărbători, rămânând totuși fidel unui plan nutrițional sănătos.

Mănâncă supă – cu toții tânjim după confort în timpul iernii. În comparație cu alte mese și snack-uri, mâncărurile fierbinți și lichide durează mai mult pentru a fi consumate. După ce ai servit o supă te vei simți mai plin și mai satisfăcut.

Programează și împarte – ia o masă mare și împarte-o în porții mai mici, pentru a mânca mai puțin și mai des. Această metoda îți va inhiba nevoia de a mânca des, păstrând însă la final de zi, același număr de calorii ingerate.

Mănâncă mai multe legume, pe post de snack-uri – salatele proaspete și crocante parcă nu mai sunt la fel de apetisante când e frig afară. Să mărești aportul de legume nu înseamnă să mănânci un bol de brocoli fiert la cină ci este despre gătirea unei varietăți de legume în moduri diferite și amestecându-le ingenios. Poți chiar să le prăjești, lucru care adaugă savoare și gust. Zaharurile naturale regăsite în legume sunt benefice.

Caută lumina! – lipsa soarelui în timpul iernii poate declanșa substanța produsă de creier care stimulează nevoia de a te simți bine. Acest lucru duce adesea la consumul necontrolat de carbohidrați. Ce trebuie să faci este să ieși în natură cât mai des și mai ales când este soare. În acest fel ești expus la soare, iar vitamina D este produsă. În plus, nu vei mai simți nevoia să mănânci atâția carbohidrați.

Adaugă condimente -  condimentele calzi precum ardeiul roșu, ardeiul cayenne, scorțișoare și cuișoarele, precum și usturoiul sau ghimbirul pot transforma radical mesele care în mod normal ar fi fost banale. Adăugând condimente oferi metabolismului un impuls, lucru care te va ajuta să traversezi iarna.

Nu te opri din sport! – nu te așeza prea confortabil. Știm cum e iarna, când îți vine să te încolăcești pe canapea cu o cană de ceai cald sau vin fiert și să rămâi acolo întreaga zi, eventual și cu snack-urle preferate la îndemână. Nu uita că te vei simți imediat mai bine dacă ieși afară măcar și 15 minute, și mai bine dacă o faci pe bicicletă. Exercițiul fizic nu doar arde grăsimile și caloriile, ci este și o serotonină naturală care înveselește starea de spirit. Dorința de a mânca necontrolat va fi astfel mai mică sau oricum, ținută sub control.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4