cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Ar trebui ca următoarea mea bicicletă în 2023 să fie electrică?
  |  03/28/2023 18:21:36   |   0 Comentarii
Ar trebui ca următoarea mea bicicletă în 2023 să fie electrică?

Bicicletele electrice sunt în continuă creștere ca popularitate. Însă numărul de modele este și acesta în continuă creștere. Așadar cum pot alege bicicleta corectă pentru mine sau modelul corect?

 

Care sunt avantajele unei biciclete electrice?

Puterea bateriei, viteza mai mare la deal și timp mai mult pentru dat la vale, acestea ar fi avantajele principale. De asemenea, poți ține pasul cu prietenii care au antrenament mai bun și poți transporta mai multe bagaje.

 

Care sunt dezavantajele unei biciclete electrice?

O bicicletă electrică este mai scumpă decât una normală și mai grea. De asemenea, în funcție de cum o folosești, o bicicletă electrică poate fi mai scumpă în privința întreținerii – transmisie, anvelope, plăcuțe de frână.

Întrucât bicicletele electrice au cunoscut o explozie semnificativă în popularitate, nu trebuie să uităm că bicicletele „normale” rămân, în continuare, o variantă foarte bună de deplasare și petrecere a timpului liber.

 

Ce autonomie are o bicicletă electrică?

Autonomia depinde de mulți factori, cum ar fi tipul de teren pe care mergi, condițiile meteo, temperatura de afară și cât de mult sau des folosești asistența motorului electric. Autonomia teoretică poate fi calculată ca timp sau distanță, considerând că viteza maximă cu care poți merge este cea la care bicicleta este limitată, mai precis 25 kmh.

Timp [h] = Capacitatea bateriei [W.h] / Puterea motorului* [W]
Distanța [km] = Viteza [km/h] x Timp [h]

*Nivelurile electrice de asistență au solicitări diferite de putere.

Distanța calculată este matematică și nu ia în considerare factorii externi. Formulele de mai sus sunt doar orientative.

 

Cum se întreține o bicicletă electrică?

Intervalul de întreținere la o bicicletă electrică variază în funcție de cum o folosești, dar și de marca motorului. Sistemul Shimano este închis ermetic și nu are nevoie de service în timp ce sistemul Bafang are nevoie de service la fiecare 5000 km. Însă este vorba de o revizie simpla care, în general, înseamnă doar curățare și ungere.

 

Concluzie

Dacă ești un ciclist sau ciclistă pasionată de natură și ești în căutarea unor noi provocări atunci o bicicletă electrică ar putea fi alegerea corectă pentru tine. Având un puternic motor electric, poți începe acum să explorezi locuri care îți erau inaccesibile înainte, făcând trasee și excursii mai lungi și mai grele decât ce făceai.

Când vine vorba de alegerea unei biciclete electrice, Silverback este cunoscută pentru modelele ei performante și de calitate, acestea fiind proiectate să reziste în timp și să fie confortabile când le folosești.

Mtb-urile electrice Silverback sunt echipate cu motoare fiabile și eficiente, componente premium și suspensii performante, care oferă o deplasare lină și confortabilă, chiar și pe teren accidentat.

În cele din urmă, decizia achiziționării unei biciclete electrice se rezumă la preferințele personale. Dacă îți dorești noi provocări și vrei să explorezi natura la întreaga capacitate, atunci un eMTB de la Silverback este alegerea corectă și nu te va dezamăgi.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4