cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Alternativa sănătoasă la batoanele energizante din comerț – Bilele cu energie
  |  11/15/2022 16:17:59   |   0 Comentarii
Alternativa sănătoasă la batoanele energizante din comerț – Bilele cu energie

Când plecăm într-o tură mai lungă de bicicletă, sau chiar și una scurtă, dar intensă, este bine să avem la noi niște “benzină” de rezervă. De cele mai multe ori aceasta este sub forma batoanelor energizante, avantajul lor major fiind că au dimensiuni compacte, nu ocupă mult spațiu, sunt ușoare și pline de energie.

Însă poate nu toată lumea este fanul produselor din comerț de acest tip, argumentul principal fiind că pot conține E-uri. Astfel, alternativa la aceste batoane din este să ți le faci singur, acasă.

Revista de ciclism și outdoor Freerider.ro a publicat o rețetă pentru „Bile pline de energie”, practic niște perișoare care conțin toată energia de care ai avea nevoie într-o tură cu bicicleta, și care mai sunt și gustoase pe deasupra. Reproducem mai jos, textul publicat.

Ingrediente:

  • 1 bol de ovăz uscat;
  • 2/3 castron cu fulgi de nucă de cocos;
  • ½ castron cu unt de arahide bio;

  • ½ castron cu fulgi de ciocolată neagră;
  • ½ castron cu nuci pisate (nu măcinate);
  • 1/3 castron cu miere;
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie.

Metoda:

Amestecă toate ingredientele împreună într-un castron mare până când totul este omogen. Asigură-te că rezultatul nu este prea uscat sau prea lichid. Transferă conţinutul într-un recipient şi pune-l la frigider pentru 30 de minute. Formează apoi cu mâna bile de mărimea unei perişoare. Dacă conţinutul este prea uscat şi nu poţi forma bilele, adaugă 1-2 linguri de apă. Le poţi apoi înfăşura în folie de aluminiu şi transporta chiar şi în buzunarele de la spatele tricoului de bicicletă.

Cantitatea obţinută a fost 684 g material de lucru din care au rezultat 31 de bile.

 

Partea sănătoasă:

Untul de arahide este o formă bună de energie instant ce oferă grăsimile necesare unei diete sănătoase. Untul de arahide bio poate este mai scump însă este cea mai bună opţiune întrucât nu conţine ulei de palmier sau îndulcitori adăugaţi. Mai puţin popular în România untul de arahide îl găseşti mai greu în magazine, în general prin hypermarket-uri. Însă reţine că ideal este să foloseşti ceva bio. Noi am găsit la farmaciatei.ro untul de arahide bio Solaris.

Ovăzul s-a dovedit că micşorează nivelul de colesterol şi tensiunea arterială fiind o foarte bună sursă de fibre, fier, fosfor şi seleniu.

Fulgii de nucă de cocos sunt folosiţi pentru gust, dar oferă totuşi organismului zinc, proteine, fibre şi fier.

Ciocolata neagră este plină de compuşi organici ce au şi rolul de antioxidanţi. În plus aceasta îmbunătăţeşte fluxul de sânge şi reduce tensiunea arterială.

Mierea conţine antioxidanţi şi calităţi antibacteriene. Aceasta face minuni pentru oamenii care suferă de febra fânului (alergie).

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4