cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Traversarea pasului Vâlcan pe bicicletă
  |  12/20/2021 17:03:03   |   0 Comentarii
Traversarea pasului Vâlcan pe bicicletă

Una dintre cele mai reușite destinații pentru mersul cu bicicleta este munții Vâlcanului unde, la altitudinea de 1.621 m, vei găsi pasul Vâlcan.

Făcând legătura dintre Depresiunea Petroșani și depresiunea subcarpatică Târgu Jiu – Câmpu Mare (Depresiunea Olteană), pasul Vâlcan este încărcat de istorie. În anul 1600 pe aici a trecut Mihai Viteazul pentru a ajunge la Viena, în încercarea de a-i cere ajutor împăratului Rudolf al II-lea. Apoi, în 1788 pe aici intră în Depresiunea Petroșani armatele Imperiului Otoman, cu toată opoziția armatei habsburgice conduse de generalul Laudon. Tot aici vei găsi și „Memorialul Eroilor din Primul Război Mondial”, monument închinat luptelor grele care s-au dat pe frontul Primului Război Mondial, de către Armata Română.

Întrucât traseul se desfășoară în buclă, tura poate începe de oriunde, însă în cazul de față se pornește din Bumbești Jiu. Urcarea în pas se face dinspre satul Schela, iar până în pas, la altitudinea de 1.621 m, vei avea de pedalat în jur de 16 km. Mare parte din urcare se face pe drum forestier care, ocazional, are rampe foarte abrupte.

Odată ajuns în pas, întreaga coborâre este asfaltată. Pe partea cealaltă a muntelui vei coborî în orașul Vulcan, unde ai două opțiuni. Fie începi întoarcerea spre Bumbești Jiu, ceea ce înseamnă intrarea pe Defileul Jiului, fie continui și începi o nouă urcare, spre satul și pasul Merișor. Opțiunea a doua lungește traseul și efortul, dar, pentru cei cu antrenament bun sau echipați cu biciclete electrice, acest ocol și peisajele întâlnite, merită din plin.

Întreaga excursie are o lungime de 82 km varianta scurta, sau 111 km cea lungă, cu o diferență de nivel de 1.450 m respectiv 2.065 m pentru tura lungă. Pentru a fi sigur că pedalezi pe traseul corect, poți downloada de aici track-ul GPS.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4