cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Traseele de bicicletă din Bucegi
  |  02/18/2022 13:54:46   |   0 Comentarii
Traseele de bicicletă din Bucegi

Bucegii sunt populari atunci când vine vorba de a-i parcurge cu bicicleta. Pot fi pedalați cam în orice direcție, iar traseele în sine variază de la ușoare la foarte grele, sau lungi.

Cel mai simplu este sa pornești direct din Sinaia, să pedalezi la deal până când ajungi la Cota 1400. De aici ai două opțiuni: continui cu bicicleta, sau mai precis pe lângă bicicletă, pentru că de aici urmează drum destul de abrupt, fie iei telegondola și urci până la Cota 2000.

La Cota 2000 ești practic pe platoul munților Bucegi, iar de aici se deschid și mai multe opțiuni. Spre exemplu poți încerca cel mai greu traseu, să ajungi până pe vârful Omu, cel mai înalt din Bucegi. Sau poți ajunge doar până la Babele, de unde poți coborî spre Peștera și Padina. Atenție, pentru că această coborâre este mai tehnică, desfășurându-se pe potecă turistică.

O altă opțiune, de la Cota 2000, este să o iei la vale spre șaua Dichiu, iar de acolo spre lacul de acumulare Bolboci.

O variantă la fel de bună de pedalare în Bucegi este să urci cu mașina din Sinaia până în șaua Dichiu, unde parchezi. De aici poți face în sens invers drumul spre Babele, iar mai departe, dacă vrei și ai timp, spre Omu. Este o variantă mai rapidă de a pedala platoul munților.

Pe partea cealaltă a masivului, poți începe urcarea spre munte, din Bran. Pedalezi pe drumul forestier de pe valea pârâului Ghimbășel până în locul numit „Glăjărie”. De aici ai două opțiuni pe care poți continua, însă ambele, în ciuda faptului că sunt destul de dificile, te răsplătesc cu peisaje frumoase și mâncare caldă, dacă vei ajunge la cabana Mălăiești respectiv cabana Diham. Urcarea spre cele două cabane, la dreapta și la stânga față de Glăjărie, este dificilă și, în mare parte, vei împinge bicicleta. Noi recomandăm urcarea spre Mălăiești, fiind mai pitorească. E drept că la dus va fi greu, dar gândește-te că întoarcerea este, în întregime, doar la vale, până înapoi în Bran.

Dacă însă te pasionează doar datul la vale, fără partea de urcat, atunci te poți juca în Bike Resort Sinaia, unde vei găsi 4 trasee, care variază, ca dificultate, de la ușor la greu. Easy Breezy Trail, Old School Trail, Fairy Trail și Happy Bear sunt potecile potrivite pentru biciclete de cross country, downhill sau enduro/all mountain, cum este și Silverback Slider LT2. Însă dacă vrei să cobori extrem, pe Happy Bear sau Fairy Trail apoi să urci pe traseul de XC Easy Breezy Trail, poți alege o electrică, precum Silverback S-Electro Elite AL 2. În felul ăsta nu mai ai nevoie de telegondola care să te urce înapoi la start.

Indiferent din ce direcție abordezi munții Bucegi cu bicicleta, vei avea satisfacția unei reușite importante, mai ales atunci când ajungi la destinații greu de atins, precum vârful Omu sau cabana Mălăiești. Pentru aceste trasee, cea mai buna bicicletă este mountain bike-ul, cum este și Silverback Superspeed, iar pentru cele mai ușoare, cum sunt cele de pe platoul Bucegilor, te vei descurca foarte bine și cu un gravel bike, cum este și Silverback Siablo GR.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4