cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Silverback Stratos AL 5.0 din aluminiu a fost lansată!
  |  07/18/2019 18:18:42   |   0 Comentarii
Silverback Stratos AL 5.0 din aluminiu a fost lansată!

După ce Silverback a lansat modelul din carbon Silverback Stratos CF, a venit vremea să facem cunoştinţă şi cu fratele mai mic din aluminiu, Stratos AL. Având la bază modelul din carbon, varianta din aluminiu pastrează multe beneficii ale modelului de top însă la un preţ accesibil.

 

Cadrul – tehnologie uşor redusă

Procesul prin care cadrul prinde viaţă începe cu versiunea din carbon, folosind programul Linkage dedidcat optimizării suspensiilor, apoi continuă cu Solidworks. Cadrul din aluminiu este gândit să ofere performanţe similare, manevrabilitate şi caracteristici ale suspensiei, ca în cazul modelului din carbon. Acest lucru a fost posibil mulţumită suspensiei „Burst Pivot”, un ansamblu al suspensiei de tip „single pivot”. Folosind programul Solidworks, forma şi cinematica suspensiei este ajustată, iar tensiunile sunt măsurate. Versiunea din aluminiu are şi o geometrie uşor modificată pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea şi stabilitatea. Astfel varianta din aluminiu devine pe teren accidentat, mai „prietenoasă” cu riderul în comparaţie cu modelul din carbon care este dedicat concursurilor.

Noul cadru din aluminiu Stratos AL este cu aproximativ 450 g mai uşor decat modelul Sido!

 

Design asimetric

Soluţia asimetrică a cadrului a fost dictată de scopul bicicletei. Analiza tensiunilor din cadru a arătat că frânarea, pedalarea şi suspensia nu genereaza forţe simetrice. Din acest motiv cadrul Stratos este asimetric, gândit să facă faţă acelor forţe atunci când şi unde apar când pedalezi.

Cel mai clar se vede acest lucru la pivotul conic central al suspensiei la care sunt folosiţi rulmenţi de headset, pentru a obţine rezistenţă în timp şi rigiditate foarte bună. Un alt beneficiu al acestei alegeri este că servisarea rulmenţilor poate fi făcută cu scule pe care le găseşti în orice magazin de biciclete.

La Stratos AL întâlnim un sistem unic de „mascare” a cablurilor cu ajutorul unui scut, cadrul fiind de asemenea compatibil cu tija de şa reglabilă hidraulic, pentru a face faţă traseelor dificile de cross country. Ţeava seat-tube a fost scurtată pentru a permite folosirea unor tije de şa mai lungi. Modelul Stratos AL 5.0 vine echipat cu tijă de şa Surface din aluminiu.

 

Furca

Pentru a veni în completarea geometriei şi platformei BURST a suspensiei spate, noua AL 5.0 este echipată cu furcă Rockshox Judy Silver TK ce are o cursă de 120 mm. Judy este uşoară, uşor de reglat şi oferă amortizare fină.

 

Transmisie, frâne

Pentru AL 5.0 s-a ales o transmisie 1x10 cu un raport de viteze pe care îl întâlneşti la transmisii mai scupe cu 11 viteze. Având o foaie cu 32t şi pinioane 11-42t vei obţine şi o viteză decentă la vale, dar şi suficient cuplu la deal.

Încrederea pe care o ai pe bicicletă vine nu doar de la o geometrie şi suspensie bună ci ţine mult şi de frânare. Pentru asta la AL 5.0 s-au folosit frânele hidraulice Tektro cu discuri de 180 mm faţă şi 160 spate. Aceste frâne oferă o bună modulaţie şi o bună performanţă indiferent de condiţiile meteo.

 

Roţi

La Silverback Stratos AL 5.0 au fost folosite jantele Surface de 21mm, tubeless. Roţile au deja fond de jantă pentru tubeless, iar anvelopele folosite sunt  Maxxis Crossmark II de 2.25", tubeless ready. Tot ce trebuie să mai faci este să adaugi lichidul anti pană preferat. Roţile sunt echipate cu butuci Shimano şi 32 spiţe, gândite fiind să suporte un ciclist cu o greutate maximă de 120 kg.

 

Cockpit

La AL 5.0 au fost folosite componente Silverback Surface din aluminiu eloxat. Ghidon de 780 mm lăţime şi manşoane lock-on Silverback #Borntobefast pentru control excelent.

 

Concluzie

Noua Silverback Stratos AL a fost creeată să fie o bicicletă cu care te simţi perfect pe traseele de cross country. Este o bicicletă accesibilă, dar care nu sacrifică din calitatea componentelor. Silverback crede că este important să faci bicicleta corectă la preţul corect, iar AL 5.0 confirmă acest lucru.

Preţ estimat: 1.499 €

Beneficii: Stratos AL 5.0 este gândită să fie ideală pentru „luptătorii de weekend”, amatorii de concursuri şi cei care caută aventură pe poteci. Indiferent dacă aceasta este prima ta bicicletă full suspension sau bicicleta care le poate face pe toate, noua Silverback Stratos AL 5.0 este cea mai bună alegere.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4