cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Scurt ghid pentru nutriție sportivă de iarnă
  |  11/18/2021 18:10:16   |   0 Comentarii
Scurt ghid pentru nutriție sportivă de iarnă

Dacă obișnuiești ca iarna să nu te oprești din sport, trebuie să ai grijă de dieta ta sportivă. În anotimpul rece, este diferita. Altfel, alimentația nepotrivită poate avea un efect negativ asupra plăcerii tale de a face sport în natură. Nancy Clark, specialist în dietă sportivă, vine cu câteva sfaturi, care te pot ajuta să te alimentezi corect, în timp ce faci sport pe vreme rece.

Articolul în original a fost publicat în revista Active.com și poate fi citit în întregime aici.

 

Sfaturi pentru hidratarea iarna

Să nu consumi iarna suficiente lichide este o greșeală mare. Un studiu care a comparat nivelul hidratării schiorilor versus fotbaliștilor, a arătat că schiorii aveau cel mai mare nivel de deshidratare cronică. Înaintea unui concurs, 11 din cei 12 schiori, au venit la start deshidratați.

Frigul atenuează sentimentul de sete. Asta înseamnă că în ciuda unei transpirații abundente, nu vei simți o nevoie deosebită pentru a consuma lichide. Din acest motiv, este nevoie să te gândești conștient la nevoia de a consuma lichide, în ciuda faptului că nu simți nevoia.

O altă metodă pentru a transpira mai puțin iarna, este să te îmbraci în straturi. Hainele ude drenează corpul de căldură. Pe măsură ce te încălzești, trebuie să dai jos de pe tine straturi de haine. Este suficient chiar și doar să-ți dai căciula jos și te vei răci. 30-40% din căldura corpului este eliminată prin cap.

 

Sfaturi pentru nutriția de iarnă

Ai nevoie de mâncare înainte de efortul fizic, pentru a produce căldură. Așadar, trebuie să te încarci cu energie, înainte de a porni la activitățile de iarnă. Corpul uman produce aproximativ cu 10% mai multă căldură după ce ai mâncat, decât dacă ești cu stomacul gol.

Dacă însă ți se face frig în timpul antrenamentelor de iarnă, te vei regăsi în situația de a cauta mâncare. Astfel, este bine să ai tot timpul ceva la tine, pentru urgențe, cum ar fi un baton proteic. Este cu atât mai folositor dacă cumva ai un accident și, până vei fi salvat, trebuie să stai nemișcat în frig.

(foto Andrew McCandlish)

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4