cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Opt moduri prin care continui pe bicicletă mai puternic, mai rapid și mai fericit
  |  10/22/2020 18:55:18   |   0 Comentarii
Opt moduri prin care continui pe bicicletă mai puternic, mai rapid și mai fericit

Cum reușește Jennie Stenerhag să continue ceea ce face, să meargă pe bicicletă și să concureze, după ce a făcut asta la un nivel atât de înalt atâția ani. Iată câteva modalități pe care Jennie ni le transmite și care te pot ajuta să menții la cote maxime pasiunea ta față de bicicletă.

 

Pe măsură ce devii mai bun, îmbunătățirile vor veni mai greu

 

Când ești la început de “carieră”, vei vedea că avansezi repede cu antrenamentul. Este ceva ce îți place, iar motivația va fi chiar mai mare decât credeai la început. Însă va veni o vreme când ajungi cu antrenamentul și condiția fizică pe un platou, moment în care îmbunătățirile încetinesc să apară, sau chiar stagnează. Acest lucru se întâmplă întrucât pur și simplu este imposibil să avansezi cu condiția fizică tot timpul la aceeași viteză. Contează mult să știi lucrul ăsta, pentru a continua și depăși platoul, întrucât îmbunătățirea condiției fizice va continua, însă la viteză mai mică. Cu cât devii mai bun, cu atât îmbunătățirile vor veni mai lent.

 

Schimbă rutina

 

Ține minte că este important să te antrenezi în moduri diferite. Sunt importante intervalele grele, dar la fel și turele lungi și în ritm lent. Mulți cicliști pedalează la același ritm de fiecare dată când ies la antrenament. Dacă schimbi rutina îți vei îmbunătăți mai repede condiția fizică. Dacă adaugi și ceva sală și yoga pentru a-ți antrena puterea și flexibilitatea, va fi și mai bine.

 

Stabilește-ți țeluri pe care vrei să le atingi

 

Este foarte bine să ai țeluri pe care le urmărești. Nu trebuie neapărat să le și atingi, este suficient să le ai în vedere pentru a te antrena într-un anumit fel sau pentru a obține un record personal pe un anumit traseu. Dacă ai țeluri, motivația ta va rămâne activă și vei observa îmbunătățirile chiar și când nu sunt concursuri. Acum, în perioada de pandemie, acest lucru este mai important ca niciodată!

 

Nu te teme să încerci lucruri noi

 

Lucrurile noi sunt bune pentru antrenament și ciclism în general, așa că nu te teme să le încerci. Îți vor pune la încercare diferite grupuri noi de mușchi, dar vei dezvolta și skill-uri noi. Nu este exclus să descoperi că îți place foarte mult, ceva ce vei continua, sau poate vei face o singură dată și atât. Jennie a început yoga în timpul carantinei COVID, considerând dintotdeauna că așa ceva nu este pentru ea. Însă i-a plăcut atât de mult încât acum tehnica este inclusă în antrenamentul ei o dată sau de două ori pe săptămână.

 

Antrenează-ți punctele forte și cele slabe

 

Este mai ușor să-ți antrenezi punctele forte, de vreme ce asta este ce-ți place oricum să faci, si ești și bun. Dar este la fel de important să fii atent la punctele tale slabe. Aici poți, de cele mai multe ori, să vii cu îmbunătățiri semnificative. Dar trebuie în continuare să-ți antrenezi punctele forte, pentru a nu-ți pierde atuurile.

 

Fă ceea ce faci pentru motivele corecte

 

Întreabă-te de ce te antrenezi, de ce mergi pe bicicletă? Motivul corect este foarte personal, dar dacă știi de ce o faci, contează foarte mult pentru psihic. Cel mai important este să o faci pentru tine și nu pentru altcineva. Jennie se antrenează, pedalează și concurează pentru că iubește cu adevărat acest sport. Îi place să fie în formă fizică de top, îi place să fie în natură și îi place să-și atingă limitele. Îi place foarte mult sentimentul că a dat totul la un concurs sau la un antrenament greu cu intervale.

 

Adu lângă tine oameni buni

 

Oamenii din jurul tău sunt mai importanți decât crezi. Asigură-te că cei din jurul tău sunt cei care te încurajează și-ți dau energie, nu care te epuizează. De multe ori Jennie s-a dus la concursuri cu oameni nepotriviți, rezultatele fiind slabe chiar dacă ea era în formă fizică foarte bună. Valabil și când nu ești bine antrenat, dar ai în jurul tău oameni pozitivi care sunt alături de tine trup și suflet.

 

 

Asigură-te că faci tot posibilul să înveți mai multe, să fii satisfăcut cu ce ai deja, dar nu complet confortabil, pentru nu te opri din antrenamente.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4