cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
O porție de Deltă, dar fără să ajungi chiar în deltă. Cu bicicleta!
  |  06/09/2022 16:06:14   |   0 Comentarii
O porție de Deltă, dar fără să ajungi chiar în deltă. Cu bicicleta!

Delta Dunării este una din perlele turismului românesc, iar fiecare dintre noi are motivul său personal pentru care merge aici. Dacă unii se duc, clar, pentru pescuit, alții merg doar ca să stea, să se relaxeze, odihnească și să se reîncarce. Dacă însă nu poți ajunge până în Deltă, poți merge undeva mai aproape și mai accesibil din punct de vedere al transportului, la Jurilovca.

Odată ajuns aici, vei găsi și alte obiective turistice cât se poate de bune de vizitat. Dacă pornești spre est, vei pedala câțiva kilometri pe drum de țară, la capătul căruia vei găsi ruinele cetății Argamum și extraordinar de liniștita mini-plajă de la Capul Doloșman.

Tura de bicicletă pornește din Mamaia, iar până la Jurilovca vei avea asfalt. Doar o parte din excursie vei pedala pe drum național, majoritatea fiind pe drum județean, liniștit. La Jurilovca vei găsi tradiționala mâncare dobrogeană, exact la fel ca în Deltă.

Însă din Jurilovca poți continua, de data asta fără bicicletă. Poți ajunge la Gura Portiței pentru o sesiune serioasă de plajă. Pentru asta trebuie să te duci în portul din sat, spre sud, iar aici vei găsi diferite ocazii de transport peste lacul Golovița. Există vaporașe și curse regulate, dar în lipsa lor, găsești și ambarcațiuni mai mici de închiriat, cu tot cu barcagiu.

Dacă vrei să faci excursia asta, track-ul gps poate fi downloadat de aici.

Articolul a fost publicat în original pe Freerider.ro.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4