cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Eficiența bateriilor și bicicletelor electrice
  |  04/29/2022 12:09:19   |   0 Comentarii
Eficiența bateriilor și bicicletelor electrice

Tocmai ți-ai cumpărat o bicicletă electrică sau ai deja una și vrei să știi mai multe despre acest trend? Citește în continuare acest articol.

Nu este niciun secret că bicicletele electrice au schimbat lumea mersului pe bicicletă. Mai mulți oameni se pot bucura acum de excursiile pe bicicletă, chiar și copii se pot bucura de traseele mai lungi sau mai grele. Dacă folosești des bicicleta pentru navetă sau ești începător în ale fitness-ului, bicicleta electrică vine în ajutor.

Cât de mult poți merge cu o bicicletă electrică?

Autonomia bicicletei electrice depinde de capacitatea bateriei și cât de solicitant este traseul. Factori precum greutatea totală, dificultatea terenului, înclinarea și chiar temperatura de afară, toate pot influența autonomia.

Spre exemplu, în condiții ideale, un acumulator de 500Wh va ține două ore, având un motor de 250 W, la o viteză contantă de 25 kmh. Așadar, autonomia teoretică va fi de 50 km.

Dar este important de făcut diferența dintre autonomia teoretică și autonomia reală. Autonomia reala va fi aproape tot timpul mai mare decât cea teoretică, datorită nivelurilor variate de asistență folosite, depășirea nivelului de asistență, etc.

 

Cât de fiabile sunt bateriile bicicletelor electrice?

Bateriile bicicletelor electrice dispun de un număr limitat de încărcari, în general 1000, iar capacitatea bateriei începe să scadă de-a lungul vremii.

 

Se încarcă bateria atunci când pedalezi?

Nu. Bicicletele nu dispun de funcție regenerativă la acest moment.

 

Cât de des ar trebui reîncărcată bicicleta?

Asigură-te că bateria este adecvat încărcată înainte de utilizare

 

Pot îmbunătăți bateria bicicletei?

De obicei bateriile au forma cadrului bicicletei, fiind compatibile, în general, doar cu tipul original al acumulatorului. Totuși, unele biciclete permit instalarea unui “range extender”, care mărește autonomia bicicletei.

 

Cum trebuie îngrijite bateriile cu Litiu?

Când speli bicicleta, nu folosi jet puternic de apă. Evită să dai cu apă direct pe componentele electrice. În schimb, folosește o cârpă umeda pentru a curăța aceste zone. Cablurile electrice sunt izolate și protejate corect de apă. Dar doar dacă folosești bicicleta în condiții normale de utilizare.

 

După ce bateria s-a încărcat, deconecteaz-o de la încărcător.

Bicicleta trebuie păstrată într-o încăpere uscată, între 0 și 20 grade. Când o parchezi timp îndelungat, asigură-te că bateria este încărcată la cel puțin 30%. Cel mai bine este dacă scoți bateria de pe bicicletă, atunci când cadrul bicicletei permite această operație.

 

Sfaturi „electrice”

Folosește modul corect de asistență la momentul potrivit pe traseu

Nu spăla bicicleta cu jet de apă sub presiune

Verifică dacă bateria este încărcată cu mult înainte de a folosi bicicleta

Pentru a prelungi viața bateriei, înainte de o nouă încărcare, încearcă să o consumi complet.

O bicicletă curată este o bicicletă eficientă.

 

ddddddd

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4