cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Drumul Verde "Passa Païs" din Haut-Languedoc, special și pentru biciclete!
  |  03/28/2022 15:19:16   |   0 Comentarii
Drumul Verde "Passa Païs" din Haut-Languedoc, special și pentru biciclete!

Poate ai început deja să-ți planifici vacanța de vară pe bicicletă și, dacă nu se va desfășura în România, o alternativă absolut excelentă este în Franța, mai precis Drumul Verde "Passa Païs" din Haut-Languedoc.

Acest traseu a fost construit special pentru a fi parcurs pe bicicletă, în alergare, pe jos sau pe cal, fiind amenajat de-a lungul fostei linii de cale ferată Mazamet – Bédarieux. De-a lungul celor 75 km vei pedala din regiunea Tarn până în Hérault, făcând trecerea de la clima atlanticului la cea mediterană, aflându-te însa în inima ținulului Occitanie.


foto Claire Angot lamallepostale.com

Traseul urmărește aproximativ trei văi, mai precis Thoré, Jaur și Orb, traversând astfel mozaicul peisajelor specifice regiunii și parcului natural Haut Languedoc.

Mărginit în zona Tarn de frasini și stejari , ruta traversează ținuturi cu ferme rustice, peisaj dominat la sud de Montagne Noire și de platoul Anglès la nord.

Apoi, în regiunea Hérault ne întâlnim cu livezile de castani, păduri de stejar dar și vii, care ne vor însoți până la Lamalou-les-Bains unde vom găsi chiar și palmieri!

foto wikiloc.com

Traseul de cicloturism se învecinează cu situri de patrimoniu, cum ar fi Muzeul Clopotelor din Hérépian sau Muzeul Textielor din Labastide-Rouairoux, iar la Cheile d'Héric din Mons-la-Trivalle vei traversa pe remarcabilul pod din fier forjat, construit în stilul Turnului Eiffel. Ziua o poți încheia în Olargues, o localitate medievală cunoscută drept unul dintre „cele mai frumoase sate din Franța”.

Ruta are în total o lungime de 75 km pe care îi poți pedala în două zile. Direcția de mers rămâne la alegerea ta, fiind la fel de frumos și dacă mergi de la vest la est sau în sens invers. Harta traseului poate fi accesată aici.

Sursa: minervois-caroux.com

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4