cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Cu bicicleta prin Ținutul Pădurenilor, Hunedoara
  |  09/22/2020 12:44:24   |   0 Comentarii
Cu bicicleta prin Ținutul Pădurenilor, Hunedoara

Articol parţial preluat de pe Amazing Romania

Traseul din Ținutul Pădurenilor – Vadu Dobrii, are o lungime de 48 km şi o diferenţă de nivel de 800 m, pornind de la DJ 687D (intersecția cu râul Cerna) şi continuând spre Valea Bâlii, Vadu Dobrii, Meria, Lunca Cernii de Jos şi înapoi la DJ 687D (intersecția cu râul Cerna).


foto amazingromania.net

Pe platourile aflate la aproximativ 1000 m altitudine, în vestul municipiului Hunedoare, se află Ţinutul Pădurenilor, care cuprinde mai multe sate cu case răsfirate. Ajuns aici, vei fi întâmpinat de peisaje generoase, tocmai mulţumită spaţiului mare care separă gospodăriile. Spre sud însă, poţi admira cea mai frumoasă privelişte, Munţii Retezat.

Drumurile care străbat Ținutul Pădurenilor au început să fie din ce în ce mai multe asfaltate şi mai uşor accesibile, dar chiar şi aşa, multe din zonele de aici încă sunt accesibile doar pe bicicletă.

Traseul de 48 km pleacă în direcţia Vadu Dobrii, pornind de la drumul judeţean asfaltat DJ 687D care uneşte zona lacului Cinciş de Lunca Cernii. Drumul pe care se merge este forestier, în urcare uşoară. La doar 2 km de la plecare se ajunge la Bolta Apei, un loc spectaculos, un mic tunel sub formă de boltă, săpat de râul Cerna într-o stâncă.

Traseul a fost publicat în original pe site-ul Amazing Romania şi poate fi citit în întregime aici. Track-ul gps poate fi downloadat de aici.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4