cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Cinci tehnici secrete de antrenament pentru concursuri mtb
  |  04/09/2020 16:19:13   |   0 Comentarii
Cinci tehnici secrete de antrenament pentru concursuri mtb

Jennie Stenerhag ne explică o parte din tehnicile ei speciale atunci când are nevoie de un antrenament deosebit. Ciclismul mtb presupune un echilibru între putere şi sănătate cardiovasculară care, ambele ajută mult în timpul unui concurs de mtb.

Când un ciclist mtb doreşte să-şi îmbunătăţească performanţa, sunt mulţi factori pe care trebuie să-i abiă în vedere, iar cel mai bine înveţi de la un profesionist. Elveţianca Jennie Stenerhag care concureaza pentru Silverback, vorbeşte despre cinci tehnici speciale la care nu se gândeşte multă lume când vine vorba de îmbunătăţirea rezultatelor la un concurs.

 

1 – Ia lecţii de îndemânare / skill

Îţi poţi îmbunătăţi dramatic timpul şi economisi energie dacă ai mai mult talent şi îndemânare pe traseu. Când simţi că ai încredere în tine şi te simţi în siguranţă pe un traseu tehnic, pe aceste zone te poţi practic odihni în loc să fii încordat, cheltuind energie.

 

2 – Întăreşte-ţi partea superioară a corpului

Cicliştii au în general picioare puternice, dar partea superioară a corpului e de multe ori neglijată. Pentru mtb însă şi mai ales la vale pe secţiunile de downhill, este foarte util să ai mâini şi umeri puternici, pentru a face faţă vibraţiilor puternice venite din teren.

 

3 – Testează nutriţia sporitvă

Fă antrenamente mai lungi sau mai grele pentru a testa diferite variante de nutriţie sportivă pentru concurs. În acest fel, când participi cu adevărat la concurs nu te vei trezi dintr-o dată că nutriţia sportivă aleasă nu este compatibilă cu sistemul tău digestiv.

 

4 - Investeşte în pantaloni de ciclism cu bazon foarte bun

Este extrem de important să te simţi bine pe şa. Durerile cauzate de şa sunt probabil cele mai neplăcute pe care le poţi avea în timpul unui concurs, aşa cum este spre exemplu un maraton cu etape. Aşadar documentează-te şi investeşte în echipament de ciclism extrem de bun.

 

5 – Nu folosi echipament nou

Înaintea unui concurs foarte important, cum este spre exemplu Absa Cape Epic, Jennie Stenerhag nu recomandă bicicletă nouă. Este prea riscant să porneşti la concurs cu echipament nou pe care nu-l cunoşti. Este bine să înlocuişti componentele uzate cu unele noi, dar nu cu piese pe care nu le-ai mai folosit şi nu le cunoşti.

 

Alte patru recomandări importante care te ajută la îndemanare pe traseu

Exersează startul la concurs

Ai luat vreodată un start, iar pedala ţi-a alunecat fix când apăsai mai tare pe ea? Este important să exersezi mişcarea asta, pentru că atunci când eşti cu adevărat la start nu doar să poţi clipsa perfect şi din prima pantoful în pedală ci şi să ai un timp de reacţie extrem de scurt pentru a o lua înaintea celorlalţi.

 

Antrenează-te cu o tijă de şa reglabilă hidraulic

Tija de şa reglabilă ţine de echiparea bicicletei însă pe tine te ajută mult la îndemânare. Din ce în ce mai mulţi ciclişti de top se folosesc de avantajele unei astfel de tije de şa, şi la antrenamente şi la concursuri. Sunt cu adevărat folositoare atunci când faci recunoaşterea traseului şi ajungi pe zone extrem de abrupte pe care le poţi traversa acum cu încredere din prima mulţumită tijei de şa reglabile.

 

Postura corectă

Postura corectă pe bicicletă este esenţială pentru spatele tău. Asigură-te că bicicleta are mărimea corectă, întrucât te va ajuta mult pe traseu. Îţi va permite să oboseşti mai puţin, iar riscul de accident va scădea semnificativ. Durerile de spate apar atunci când nu exersezi postura corectă.

 

Antrenează-te corect

Ţine minte că toate sfaturile trebuie urmate cu atenţie pentru a-ţi fi de folos cu adevărat. Este important să te antrenezi nu doar pe bicicletă ci şi fără bicicletă şi la fel de important să programezi zilele de pauză. Concentrează-te pe creşterea anduranţei tale, mărirea puterii picioarelor şi folosirea muşchilor principali.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4