cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Rămâi în formă fizică maximă acasă, în timpul carantinei COVID19
  |  03/31/2020 17:37:56   |   0 Comentarii
Rămâi în formă fizică maximă acasă, în timpul carantinei COVID19

Suntem cu toții blocați în casă în perioada asta însă din fericire nu mai suntem în “epoca de piatră”. Tehnologia este de partea noastră, iar mulți dintre noi își pot continua munca și de acasă. Ce facem însă cu sportul? Condiția fizică nu trebuie neglijată! Ai voie să părăsești domiciliul doar pentru anumițe situații clare, așadar mersul la sală este exclus. De asemenea poate nu deții un trainer pe care să folosești bicicleta sau pur și simplu nu ai loc în casă pentru așa ceva.

Cu toate acestea sportul rămâne la fel de important întrucât îți întărește sistemul imunitar, prima linie de apărare în lupta cu virusul și de asemenea sănătatea mintală este foarte bine întreținută cu sport.

Partea bună este că poți ieși în continuare din casă special pentru acest motiv și anume „deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală”, potrivit literei e) din Ordonanța Militară 3/2020.

Este însă bine de știut că îți poți întreține condiția fizică și indoor, în confortul propriei locuințe. Antrenamentul de forță este important nu doar pentru culturiști ci și pentru noi, cicliștii. Ajută la întărirea oaselor și mențin corpul sănătos și mobil pentru activitățile zilnice. Dacă până acum nu ai combinat antrenamentul specific pentru ciclism cu antrenamentul de forță, acum este un moment bun să începi.

Dacă ai benzi elastice, greutăți sau alte obiecte pe care le poți folosi ca greutăți (sticle PET umplute cu apă spre exemplu), pe poți folosi. Dacă nu , concentrează-te pe corpul tău și fă multe repetiții până când simți cum arde.

 

Cardio

Când te gândești la ciclism te gândești mai întâi că trebuie să-ți antrenezi picioarele. Însă antrenamentul „cadrio” reprezintă o parte esențială a performanței tale pe bicicletă. Poate nu-ți vine să crezi însă acest tip de antrenament joacă un rol important în puterea pe care o dezvoltă picioarele tale. Așadar îți sugerăm aceste două excerciții care ajută la întărirea cardio și muschilor oblici.

 

Flotări

Sunt foarte multe variații ale exercițiilor pentru abdomen, așa că nu te vei plictisi. Poți citi și acest articol despre 20 de exerciții diferite pentru abdomen.

Russian twists

Acest exercițiu este foarte bun pentru întărirea mușchilor oblici și îmbunătățirea echilibrului pe bicicletă. Poți face ca exercițiul să fie mai greu dacă folosești în mâini și o greutate.

 

Picioare

Fandări

Când pedalezi generezi putere pe câte un picior alternativ. Într-un mod similar, fandările sunt făcute cu câte un picior alternativ. Întrucât sunt atât de multe variații la fandări, îți poți îmbunătăți și echilibrul în același timp. 13 tipuri diferite de fandări.

 

Genofelxiuni

Mușchii principali folosiți atunci când pedalezi sunt cvadricepșii apoi tendoanele și fesierii. Când faci genofelxiuni folosești aceeași mushi. Poți mări și pulsul dacă faci genofelxiuni cu săritură pe o cutie.

 

Bancă aerobic

Un alt extercițiu bun prin care poți antrena individual picioarele este step-up-ul. Acesta îți va pune la treabă mușchii cvadriceps. Poți face acest exercițiu și cu ajutorul unui scaun, treaptă sau pe un peret.

 

Exercițiu pentru întreg corpul

Burpees / CrossFit

Burpees este un antrenament fizic care solicită pe rând toți mușchii și te ajută să arzi calorii. Dar te va ajuta nu doar la condiția fizică și arderea caloriilor ci și la îmbunătățirea echilibrului, puterii și agilității. Vei lucra picioarele, fesierii, pieptul, mâinile, spatele și desigur cardio.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4