cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Cicloturism pe EUROVELO
  |  01/20/2021 19:44:19   |   0 Comentarii
Cicloturism pe EUROVELO

EuroVelo este rețeaua europeană de cicloturism și include mii de kilometri de trasee pentru bicicletă. “Amândurora iubim să călătorim și să ne bucurăm de ceva aventură în fiecare zi, așadar mersul cu bicicleta sau pe jos este perfect pentru noi”, spune Clayton Wakefield, care a parcurs trasee din Eurovelo.

Traseul Eurovelo 6 îi va duce pe Clayton și Maree de la Marea Neagra, prin Franța, Elveția, Germania, Ungaria, Serbia, România și Austria. Planul lor este să termine în Vienna.

Sunt o mulțime de lucruri și locuri de vizitat în Europa. Orașe fascinante, natură neatinsă, mâncare excelentă, cultură și istorie sunt doar câteva din motivele pentru care trebuie să vizitezi Europa pe bicicletă. Cuplul a cumpărat două biciclete identice Silverback Shuffle, o bicicletă versatilă cu care poți face cam tot, ideală pentru navigarea peisajului urban.

În iulie 2018 Clayton și Maree Wakefield au zburat spre Paris. Au pornit călătoria de-a lungul râului Loira, în Franța superioară. Mai departe traseul a continuat de-a lungul râurilor Saône, Doubs, Rin și Dunăre, în total vreo 3000 km.

Pe cele două biciclete Silverback Shuffle, cuplul a transportat în coburi în jur de 10 kg fiecare. Planul excursiei era ca amândoi să pedaleze fără stres, să se antreneze pe măsură ce avansau și să se deconecteze de la lumea digitală. Planul a fost să acopere în jur de 70 km pe zi, însă pornind dimineața devreme, pentru a evita canicula de peste zi.

„Am vrut să fim total deconectați, fără ciclocomputer și fără GPS. Vom merge cu viteză cu care mergem, nici mai repede, nici mai încet. Avem câteva ghiduri și notițe și este în regulă dacă ne rătăcim”, mărturisește Maree.

 Zilele călătoriei nu erau planificate în avans și nu s-au gândit prea mult la traseu, Eurovelo fiind foarte bine marcat la fata locului.

Însă mare parte din reușită aventurii se datorează bicicletelor Silverback Shuffle. „Este bicicleta perfectă pentru Eurovelo 6, când ai de pedalat mult pe plat. I-am instalat gentuță de ghidon, cric, pompă, aripi, lumini și scule”, spune Clayton.

Întreaga gama de biciclete pentru touring, trekking și cicloturism o puteți găsi aici.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4