cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Șase metode prin care poți fi mai eficient pe bicicletă
  |  01/28/2021 12:38:51   |   0 Comentarii
Șase metode prin care poți fi mai eficient pe bicicletă

Vrei să fii mai rapid pe bicicletă, să mergi mai departe sau pur și simplu să te simți mai confortabil? Iată șase metode prin care poți obține aceste lucruri.

 

Nutriția sportivă

Indiferent dacă este vorba de o tură lungă la temperaturi scăzute sau o cățărare abruptă într-o zi călduroasă, cu toții apelăm la batoanele și gelurile energizante pentru extra energie. Se poate însă mai bine de-atât.

Ai nevoie să consumi ceva care chiar să-ți placă, ceva care să intre repede în fluxul sanguin și să-și facă treaba. Combustibilul important care oferă energia este sub forma fructozei și glucozei. Pentru asta există multe opțiuni de nutriție sportivă și snackuri având la bază ovăzul. Sau încearcă batoanele de ciocolată și bomboanele gumate.

 

Anvelope mai late

Când terenul devine alunecos, ai nevoie de anvelope ce-ți vor oferi mai multă stabilitate și încredere. Anvelopele mai late măresc contactul cu solul, oferindu-ți mai multă aderență. Având astfel de anvelope vei putea, de asemenea, folosi presiune mai mică, pentru mai mult confort.

Înainte de a face schimbarea asigură-te că știi care este dimensiunea maximă de anvelopă care are loc în cadrul bicicletei tale.

 

Scade din greutatea bicicletei

Cea mai des întâlnită schimbare sau upgrade la o bicicletă, are loc atunci când schimbi componentele din aluminiu cu cele din carbon. Această mișcare va scădea greutatea totală a bicicletei însă trebuie reținut și faptul că upgrade-ul poate fi destul de costisitor în cazul ăsta.

 

Poziția pe bicicletă

Ai văzut o potecă de munte pe care ai vrea să o parcurgi, dar ți se pare prea abruptă? Iată câteva sfaturi care ar trebui să te ajute.

Asigură-te că înălțimea șeii este corectă și confortabilă:

-          Treci într-o viteză inferioară

-          Menține cadența

-          Ține mâinile sus pe ghidon și stai drept

 

Verifică plăcuțele din talpa pantofului

Pantofii de ciclism sunt speciali. Cu ajutorul plăcuțelor din talpă și al pedalelor speciale în care aceste plăcuțe se fixează, poți pedala mult mai eficient pe bicicletă. Explicația este simplă – vei putea nu doar apăsa cu putere în pedală ci vei putea și trage, aproape dublându-ți puterea la pedalare.

Însă poziția plăcuțelor în talpă este importantă. Vizitează un magazin de biciclete și un specialist în bikefitting pentru a te asigura că poziția acestor mici piese este corectă. În caz contrar, este posibil să aibă efecte negative pe termen lung asupra genunchilor și picioarelor tale.

 

Fii mai aerodinamic

Această metoda este una rapidă prin care poți face economie de energie, reușind și să pedalezi repede depunând mai puțin efort. Iată câteva metode prin care poți obține o poziție mai aerodinamică pe bicicletă.

-          Ține antebrațele orizontal la nivelul ghidonului sau, dacă ești pe cursieră, ține mâinile în dropuri.

-          Ține capul sus pentru a permite aerului să traverseze peste și prin cască, așa cum a fost gândită.

-          Apropie umerii pentru a deveni mai îngust. Aparent această poziție este mai eficientă la a deveni aero, decât dacă doar te lași în jos.

 

Sursa: Speedlab.shop

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4