cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Bike check: Silverback Superspeed SBC al Eszterei Bereczki
  |  12/17/2019 13:58:10   |   0 Comentarii
Bike check: Silverback Superspeed SBC al ciclistei Eszter Bereczki

Vă prezentăm noua bicicletă hardtail Silverback Superspeed SBC a ciclistei orădene Eszter Bereczki, cu care a câștigat Campionatele Naționale de MTB XCO și XCE de la Herneacova, Timiș. La doar 19 ani, Eszter are deja un palmares impresionant care anunţă doar lucruri bune pentru viitor:

  • locul 1 juniori – Campionat Balcanic MTB XCO 2017
  • locul 1 juniori – Campionat National MTB XCO 2017, 2018
  • locul 1 – Campionat National MTB XCO 2019
  • locul 1 – Campionat National MTB XCE 2019
  • locul 1 – Campionat National CX 2017, 2018, 2019
  • locul 1 – Cupa Romaniei la CX2019

-          

Superspeed SBC este un 29er cu un cadru care profită ingenios de flexibilitatea fibrei de carbon, pentru a îmbunătăți nu numai confortul, dar și performanțele riderului. Inginerii de la SilverbackLab au proiectat cadrul în așa fel încât au reușit să scoată “hard”-ul din construcția hardtail-ului cu ajutorul unei micro-suspensii, păstrând totodată rigiditatea și agilitatea unui hardtail clasic.

Această technologie se numește „Monoburst” și se observă la cadru în locul unde brațele seat stay-ului trec pe lângă seat tube, întâlnindu-se direct cu top tube-ul. Monoburst permite transmiterea vibrațiilor spre top tube în loc de tija de șa, respectiv rider și asigură un plus de flexibilitate seat tube-ului, îmbunătățind și mai mult confortul, aderența și controlul. Bicicleta a fost testată şi de revista românească de ciclism Freerider.ro, iar redactorii au confirmat că este una dintre cele mai confortabile hardtail-uri testate de ei.

Superspeed SBC este un cadru specific 1x (nu poate fi instalat schimbător faţă). Lipsa schimbătorului de foi a permis realizarea unui chainstay foarte compact, de doar 422 mm, ceea ce conferă bicicletei o manevrabilitate excelentă.

Pentru echiparea bicicletei, Eszter a ales componente de top: schimbător SRAM XX1 Eagle, casetă Garbaruk 10-50, pedalier cu powermetru Rotor InPower, foaie ovală de 34T, furcă Fox 32 SC Factory, frăne Shimano XTR 9100.

Pentru obținerea unei poziții agresive Eszter folosește o pipă scurtă cu unghi negativ (60mm/-17 grade), ghidonul Syncros FL1.0 SL având o lățime de 720mm, fiind echipat cu manșoane ergonomice ESI Fit CR. Șaua Pro Griffon AF este montată pe o tijă de șa reglabilă Kind Shock Lev Integra 272, care asigură 65mm de cursă.

Toate cablurile, inclusiv cel pentru tija de șa reglabilă, sunt ghidate prin interiorul cadrului. Acesta este prevăzut cu un chain-guide minimalist, care poate fi ajustat în funcție de mărimea foii.

În condiții obișnuite Eszter folosește cauciucuri Maxxis Aspen 2.25 EXO montate pe roți Mavic Crossmax Pro Carbon cu butuci boost atât pe față, cât și pe spate. Bicicleta cântărește 9.5 kg (cu pedale), cadru S.

Bicicleta Silverback Superspeed SBC este prezentă în România prin importatorul oficial UVX şi este disponibilă la preţul de 24.649 lei.


Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4