cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Atleta Ilka Groenewold povestește despre bucuria de a pedala
  |  11/07/2023 20:33:33   |   0 Comentarii
Atleta Ilka Groenewold povestește despre bucuria de a pedala

Iat-o pe Ilka Groenewold, o carismatică prezentatoare TV, atlet desăvârșit și mândră ambasadoare pentru Silverback!

Ilka Groenewold, este o prezentatoare renumită din Hamburg, cunoscută pentru profesionalismul ei, autenticitate și șarm. Cu o carieră de peste 20 de ani, începând din 2001, ea a participat la peste 4000 de evenimente.

Cariera și-a început-o cu Viva și DJ Bobo, ea prezentând acum pentru Welt și moderând evenimente atât în germană cât și engleză, acoperind subiecte de la digitalizare, auto, finanțe, imobiliare, metavers, IT și securitate cibernetică, start-up-uri și sustenabilitate.

În plus față de prezența ei pe scena, Ilka Groenewold este coach pentru subiecte precum retorica și limbajul trupului. În 2020 i-a fost decernat titlul de “Antreprenor Model”, de către Ministerul Federal al Afacerilor Economice și Energiei. În 2022 a primit premiul “Digital Places” din partea Ministerul Economiei, Muncii, Transportului și Digitalizării din Saxonia Inferioară, pentru activitatea ei pe partea audio, iar în 2022 a lansat a doua sa carte, “Busola Succesului – Călătoria ta spre succes”.

Însă în afara scenei, Ilka este cu adevărat pasionată de sport, concurând la IRONMAN și terminând 20 de maratoane. Ba chiar a traversat pe jos Alpii.

Un interviu cu Ilka Groenewold ne arată cât de importantă este pasiunea ei pentru sport, natură și ciclism în special.

Când ai început să te antrenezi pe bicicletă?

Am început cu adevărat acest sport când m-am înscris la primul meu Ironman, în 2008. Înainte de asta am participat la triatloane, dar 2008 a marcat începutul carierei mele profesionale în ciclism.

Care a fost prima ta impresie despre Silverback?

Ce am remarcat și m-a cucerit din prima au fost finisajele rafinate și culorile elegante ale bicicletelor Silverback. Propria mea bicicletă este zveltă și complet neagră. O ador cu adevărat!

Ce părere ai despre ciclism în general?

Consider că nu exista nimic mai revigorant și bun pentru sănătate decât ciclismul. Spre deosebire de alergare, care uneori poate dăuna genunchilor, ciclismul este blând cu corpul tău, fiind o modalitate fantastică pentru a face mișcare.

Ce-ți place cel mai mult la ciclism?

Pentru mine, cel mai mult îmi place că sunt în natură când sunt pe bicicletă, în aerul proaspăt. Este ideal pentru încheieturile mâinilor și picioarelor și, cel mai frumos este că pot pleca într-o tură direct de acasă, fără să am nevoie de mașină, așa cum fac, spre exemplu, când mă duc să înot.

Preferi să pedalezi singură sau cu prietenii?

În general prefer singură. Concursuri precum Ironman nu permit ture în grup, așa că m-am obișnuit cu tipul ăsta de ture solo. Antrenamentele făcute așa îmi permit să mă conectez mai bine cu natura.

La ce concursuri ai participat?

Îmi place foarte mult să particip la triatloanele din Hamburg, iar acum mă pregătesc pentru Ironman 2023.

Ce sfaturi ai pentru cei care se gândesc să se apuce de ciclism?

Recomand să înceapă cu un bike fitting profesionist. În loc să pornești din prima pe bicicletă, este esențial să primești sfaturi de la experți, pentru a obține postura corectă pe bicicletă. Sunt pași fundamentali pe care trebuie să îi faci mai întâi, înainte de a te apuca de ciclism la modul serios.

Ce alte sporturi îți mai plac?

Înotul îmi place mult, deși sunt încă amatoare aici.

Care a fost pentru tine cel mai greu concurs de până acum?

Până acum cel mai dificil a fost maratonul din Singapore. Căldură înăbușitoare, chiar dacă evenimentul a avut loc noaptea. A fost un adevărat test de rezistență pentru mine.

Care a fost cel mai pitoresc loc în care ai pedalat?

Surpinzător, este chiar aici în Hamburg. Frumusețea locurilor face ca pedalarea pe aici să fie foarte frumoasă.

Călătoria Ilkei Groenewold în lumea ciclismului este nu doar o inspirație pentru noi toți, dar și o mărturie a bucuriei ciclismului. Hotărârea ei de a rămâne activă, de a răspunde noilor provocări și de a aprecia frumusețea naturii, de la înălțimea șeii bicicletei ei, este cu adevărat remarcabilă.

Interviu publicat în original pe Silverbackbikes.de.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4