cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Obiective turistice și cicloturism în Dealu Mare
  |  10/25/2023 19:16:34   |   0 Comentarii
Obiective turistice și cicloturism în Dealu Mare

Regiunea viticolă Dealu Mare este localizată în județele Prahova și Buzău. Este o zonă puțin înaltă, cu dealuri care trec puțin de 700 m. Regiunea este, practic, faimoasă pentru vinurile de calitate pe care le oferă, rol esențial avându-l clima potrivită, asemănătoare Toscanei, Dealu Mare fiind poziționat la 45 grade latitudine nordică, în condiţii similare ca în Toscana, dar și solul, perfect pentru a crește vița de vie. Câteva dintre cramele și podgoriile pe care le regăsim aici sunt Pietroasele, Săhăteni, Tohani, Ceptura și Valea Călugărească.

.

Însă Dealu Mare este ideal și pentru bicicletă și cicloturism, iar un traseu potrivit de făcut este cel cu plecare din Gura Vadului, mai precis de lângă crama Apogeum.

.

Traseul are 41 km și diferență de nivel de 941 m. Urcarea este destul de multă, raportat la distanța totală pedalată, dar cu un antrenament mediu poți face fără probleme această tură. Pentru cei cu antrenament mai modest, este recomandată bicicleta electrică, gravel sau mtb.

.

Tura merge peste dealurile din zona Pietroasele și vizitează multe obiective turistice, cum ar fi Crucea Manafului, zona arheologica Cloșca cu Puii de Aur, Biserica dintr-o piatră sau Tabăra de sculptură de la Naeni.

.

Traseul a fost publicat în original în revista de ciclism si outdoor Freerider.ro și poate fi citit în întregime aici. Tot de aici poți downloada și track-ul gps, pentru a naviga fără probleme întreaga tură.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4