cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Traseu de 170 km recomandat pentru cicloturism la poalele Făgărașului
  |  05/16/2019 15:06:53   |   0 Comentarii
Traseu de 170 km recomandat pentru cicloturism la poalele Fagarasului

Se apropie startul sezonului de pedalat şi cu toţii avem nevoie de trasee pe care să mergem cu bicicleta. O recomandare vine de la Freerider.ro care vorbeşte despre un traseu de 170 km, numai bun pentru bicicletă, care are loc exclusiv pe drumuri cu trafic motorizat redus sau inexistent, suprafaţa de rulare fiind de macadam şi asfalt.

Traseul porneşte din Zărneşti şi se încheie tocmai în Păltiniş, lângă Sibiu. Fiind atât de lung este recomadnat să fie parcurs în 2-3 zile pentru a nu ajunge chiar epuizat la destinaţie. „Noi am documentat doar partea din mijloc, cu o lungime de 63 km, pentru că este zona cea mai “sălbatică”, cea mai mare parte din drum făcându-se pe forestiere”, spun redactorii. „Traseul face parte dintr-o rețea de drumuri care merge pe la poalele Făgărașilor în jurul curbei de nivel de 600 m. Drumurile sunt în stare faorte bună, dar ocazional, după ploaie poți întâlni și noroi.”

Tura poate fi începută din Zărneşti sau Păltiniş, alegerea este a ta. Iar pentru că drumul nu se desfăşoară la altitudine, diferenţa de nivel totală este mică, mai ales dacă împarţi drumul în două sau trei. De-a lungul traseului vei întâlni suficiente posibilităţi de cazare şi masă pentru ca excursia să fie placută.

Articolul a fost publicat în original pe Freerider.ro şi poate fi citit în întregime aici. Tot de aici poţi descărca şi track-ul gps pentru a te putea orienta pe traseu.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4