cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Silverback Siablo CX și GR – definiția versatilității
  |  09/06/2023 18:07:49   |   0 Comentarii
Silverback Siablo CX și GR – definiția versatilității

Când pornesc la drumul pasional al mersului pe bicicletă, majoritatea oamenilor aleg mountain bike-ul, indiferent ce urmează să facă ulterior cu bicicleta. Ideea de bază este ca mtb-ul e rezistent și versatil, fiind astfel în măsură să pedaleze cu el pe orice teren. Însă, chiar dacă în mare parte ideea asta este adevărată, exista astăzi un tip de bicicletă care este și mai versatilă, mai precis gravel bike-ul.

E drept că mtb-ul este rezistent și poți să te dai pe orice teren cu el însă pentru cei mai mulți dintre bicicliști un mtb este prea mult pentru ce au ei nevoie. Majoritatea vor pedala pe drumuri ușor off-road și nu ceva extrem de denivelat, cu diferențe mari de nivel și zone tehnice, cu stânci, bolovani instabili și poteci abrupte pline de rădăcini. Practic asta înseamnă „mountain bike”, iar majoritatea covârșitoare dinte noi nu vom aborda astfel de trasee.

În schimb ne vom plimba pe drumuri forestiere obișnuite, drumuri de țară de pământ, drumuri de iarbă și poate maxim poteci ușoare. Desigur, asfaltul nu va lipsi, plimbările prin parc fiind la ordinea zilei. Pentru acest tip de teren există acum, așa cum spuneam, gravel bike-ul, bicicleta optimizată pentru off-road, dar care se descurca exemplar și on-road.

Silverback Siablo este exemplul clasic de bicicletă cu care poți face aproape orice. În afară de downhill și enduro mtb, poți să folosești bicicleta asta peste tot! De la drumuri prin oraș, la serviciu sau cumpărături, la excursii lungi de cicloturism, cu tot cu arsenalul de bagaje.

Motovul pentru care Silverback Siablo e versatilă este construcția, echiparea și, mai ales geometria. Bicicleta are forma generală a unei cursiere, cu care mergi repede pe asfalt, însă la o privire mai atentă observi că poate merge eficient și „pe lângă” asfalt. Anvelopele pentru off-road o fac potrivită să parcurgă și drumuri forestiere sau de țară, chiar și poteci mai tehnice dacă îndemânarea îți permite. Pe asfalt este la fel de potrivită întrucât poziția aerodinamică obținută pe cadrul lui Silverback Siablo te lasă să ai o poziție sportivă bună și randament foarte bun la pedalare.

Cu alte cuvinte Silverback Siablo GR este pe asfalt aproape la fel de bună ca o cursieră, iar pe off-road aproape la fel de bună ca un mtb. Cum fiecare dintre noi ne străduim să avem ce este mai bun din ambele lumi, ideal este să folosești o bicicletă care le poate face bine pe amândouă în loc să deții două biciclete specializate, fiecare pe domeniul ei.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4