cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Rolul bicicletei în emanciparea femeilor
  |  02/29/2024 16:13:28   |   0 Comentarii
Rolul bicicletei în emanciparea femeilor

Bicicleta este un mijloc de transport ce-ti confera libertate, si pentru femei, ea simbolizeaza tarie, independenta si incredere in sine

Este posibil sa nu consideri ciclismul o miscare politica, dar ciclismul a fost vazut ca fiind crucial pentru drepturile in miscarea feminista de la inceputul secolului al nouasprezecelea. Si, daca asta nu esti convins, putem citi ce a spus activista americana Susan B. Anthony: 

“ Sa va spun ce cred eu despre a merge cu bicicleta. Cred ca asta a ajutat la emanciparea femeii decat orice altceva din aceasta lume. Ii confera femeii sentimentul de libertate si incredere in sine. Stau si ma bucur de fiecare data cand vad o femeie mergand pe doua roti - imaginea libertatii, a feminitatii de neclintit.”

Annie Cohen Kopchovsky este prima femeie care a calatorit in jurul lumii pe bicicleta, evenimentul fiind mult mediatizat de ziare si agentii de publicitate, presupus ca un pariu - dar nu a fost asa pana cand, peste aproximatix o suta de ani mai tarziu, Connie Carpenter a devenit prima femeie care a castigat aurul la ciclism in cadrul Jocurile Olimpice. 

Ca o concluzie, ciclismul si activismul inca merg mana in mana chiar si in zilele de astazi. O statistica arata ca mai mult de 76% dintre femei nu au mers niciodata cu bicicleta. Miscarea Black Girls do Bikes a dat un boost in ceea ce priveste mersul cu bicicleta, in special pentru femeile nereprezentate de o comunitate de ciclism.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4