cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Pro-bike Check: Annie Last prezintă Silverback Sesta SBC
  |  06/24/2020 12:10:59   |   0 Comentarii
Pro-bike Check: Annie Last prezintă Silverback Sesta SBC

Bicicletele de concurs sunt speciale, având specificaţii particulare care le fac să devină şi mai performante în teren. Greutatea redusă este în general cel mai important factor, cadrele din carbon fiind nu doar uşoare ci şi rezistente şi rigide. Apoi echiparea şi componentele, şi acestea au specificaţii speciale, iar nu de puţine ori bicicletele de concurs ale diferiţilor ciclişti au echipări particularizate, diferite faţă de cum se vinde în mod normal bicicleta respectivă în magazin.

Bicicletele de concurs sunt speciale însă şi mai speciale sunt cele pe care se concurează la cel mai greu maraton mtb pe etape din lume, ABSA Cape Epic din Africa de Sud. Bicicletele pe care se merge aici trebuie să fie nu doar uşoare şi performante ci si extrem de robuste, pentru a rezista la 7 zile de muncă asiduă, pe unul din cele mai dure şi neiertătoare terenuri din lume.

La fel este şi în cazul bicicletei Silverback Sesta SBC a britanicei Annie Last, campioană Naţională a Angliei în 2017 şi vicecampioană Mondială, care pe lângă cadrul standard Silverback Sesta SBC, este echipată şi cu componente pe care ea le preferă, pentru confortul sau performanţa sporită pe care le oferă. În 2017 Annie a terminat pe locul 2 la General şi în 2018 pe 3 la General, la ABSA Cape Epic.

foto Anthony Churchyard

Cadrul Sesta SBC este proiectată cu tehnologia SBC a celor de la Silverback, mai precis Super Bike Concept, apelativ pe care îl primesc, evident, doar „super bicicletele”. Este un cadru ce oferă 90 mm de suspensie faţă-spate, o suspensie scurtă pentru că bicicleta e destinată disciplinei cross country.

foto Anthony Churchyard

Pe faţă bicicleta are o furcă Rockshox SID World Cup, iar pe spate un shock Rockshox Monarch XX, reglate în aşa fel încât să reziste traseului extrem de solicitant de la Cape Epic. Jantele sunt Knight Composites 29" Race prinse de butucii Aivee Edition One. Anvelopele faţă-spate nu sunt identice, şi avem Schwalbe Racing Ralph pe faţă şi Schwalbe Rocket Ron pe spate, fiecare având un rol bine definit – profilul anvelopei faţă oferă menevrabilitatea, iar spatele tracţiunea.

foto Anthony Churchyard

La fel ca majoritatea celorlalte biciclete care participă la Cape Epic, şi Silverback-ul lui Annie este echipat cu transmisie Sram Eagle XX1, alegând să meargă cu o foaie mai mare, cu 34t, pentru a obţine viteză mai mare pe plat şi urcările uşoare. Transmisia este echipată şi cu powermeter de la Stages, ce măsoară puterea exercitată în timpul etapelor. Frânarea se face cu Sram Level Ultimate.

foto Anthony Churchyard

O caracteristică interesanta a bicicletei lui Annie sunt „coarnele” Ritchey, un accesoriu care nu se mai foloseşte în general, dar care ajută la un astfel de concurs ce durează mai multe zile, întrucât îţi permite să ţii mâinile pe ghidon în mai multe poziţii.

foto Anthony Churchyard

De asemenea Annie a ales să scoată toate distanţierele de la pipă, plus capacul care protejează rulmenţii, în aşa fel încât ghidonul să stea cât mai jos posibil. Acest lucru îi oferă cea mai confortabilă poziţie pe cadrul mărime M, dar în acelaşi timp dă şi de lucru mecanicilor echipei, care trebuie să aibă grijă tot timpul, să menţină acea zonă curată.

foto Anthony Churchyard

Silverback-ul Sesta SBC al lui Annie Last este echipat cu o şa Prologo NAGO Space, într-un design special cu steagul Angliei, o reflecţie a naţionălitaţii ciclistei.

foto Anthony Churchyard

Bicicletele Silverback Sesta sunt disponibile la magazinul Barcicleta, în variantele Sesta SBC şi Sesta Pro.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4