cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Merită investiția într-o tijă de șa reglabilă hidraulic?
  |  02/17/2023 14:34:16   |   0 Comentarii
Merită investiția într-o tijă de șa reglabilă hidraulic?

Proiectate inițial pentru bicicletele mtb pentru enduro, tija de șa reglabilă hidraulic a început să fie regăsită și la bicicletele de cross country, ba chiar și pe biciclete gravel. Însă dacă nu te dai la enduro, merită să-ți cumperi o astfel de tija de șa?

 

Beneficii

Tijele de șa cu reglaj hidraulic sunt gândite să coboare șaua în așa fel încât tu să ai mai mult loc de manevră, sau să te lași în spatele șeii, atunci când terenul devine tehnic sau deosebit de abrupt. Faptul că îți poți lăsa greutatea în spatele bicicletei, ajută mult la abilitatea de a aborda trasee abrupte și stâncoase sau cu rădăcini. Cum și traseele de mtb cross country au început să fie din ce în ce mai tehnice, vedem din ce în ce mai mulți cicliști profesioniști care își instalează astfel de tije de șa pe bicicletele lor.

 

Costul

Cu cât sunt mai multe părți în mișcare pe bicicletă, cu atât înseamnă că și întreținerea bicicletei devine mai complexă și mai costisitoare. La fel este și la tija de șa cu reglare hidraulică. Este recomandat ca o astfel de tijă de șa fie servisată cam de două ori pe an, în funcție de cât de mult mergi cu bicicleta și condițiile meteo. Dacă pedalezi des pe ploaie și noroi, atunci trebuie servisată mai des.

 

Este bicicleta mea compatibilă cu o tijă de șa reglabilă hidraulic?

Nu toate bicicletele sunt compatibila cu astfel de tije însă pe majoritatea pot fi instalate tije de șa cu ghidare externă a cablului de comandă ce vine de la ghidon. Pe de altă parte, majoritatea bicicletelor moderne sunt din start concepute să accepte tije de șa cu ghidare internă a cablului sau conductei hidraulice, ceea ce înseamnă nu doar estetică mai bună, dar și protecție mai bună pentru cablu.

Pentru a-ți putea da seama dacă bicicleta ta este compatibilă cu o astfel de tijă de șa, uită-te dacă țevile seat tube și headtube/downtube ale cadrului, dispun de fante speciale prin care intră acest cablu.

  

Alegerea tijei de șa potrivită pentru tine

Tijele de șa cu reglare hidraulică dispun de curse de la 60 la 200 mm. Cu cât mai jos o astfel de tijă de șa se lasă, cu atât mai mult te poți lăsa și tu în spatele bicicletei atunci când este nevoie. Asta înseamnă distracție mai multă!

 

Iată recomandările noastre:

 

-          Mai puțin de 100 mm – strict pentru cross country sau gravel

-          100mm – 120mm – trail ușor și cross country

-          120mm – 140mm – trail mtb

-          Peste 140 mm – enduro mtb

 

Dacă dorești să-ți îmbunătățești tehnica de mers la vale pe bicicletă, investiția într-o tijă de șa reglabilă hidraulic ar putea fi primul pas. Pe de altă parte, dacă te dai mai mult pe biciclete gravel sau cross country usor, unde nu întâlnești multe zone tehnice, atunci o astfel de tijă de șa nu este necesară.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4