cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Kilimanjaro în doar 12 ore!
  |  11/28/2019 15:33:13   |   0 Comentarii
Kilimanjaro în doar 12 ore!

Aventurierul Nyiko Masango a decis că a venit vremea unei drumeţii veritabile, aşa că a traversat pe bicicletă mai întâi trei ţări apoi a urcat pe Kilimanjaro în doar 12 ore. Însă această excursie nu a fost făcută doar de dragul aventurii ci a dorit să înceapă o campanie de conştientizare a relaţiei dintre tată şi fiu.

Cunoscut de asemenea drept Dl. Dynamix, Nyiko Masango este antrernor, speaker, fotograf şi tatăl unui băieţel de 6 ani. Toate acestea au început mulţumită pasiunii sale de interacţiune cu oamenii.

„Campania este despre bărbaţi, care trebuie să-şi aibă locul meritat în viaţa copiilor lor, de protector, furnizor şi îndrumător”, spune Nyiko Masango. Pasiunea sa pentru aventură a început de la o vârstă fragedă, la fel ca la orice alt copil, pe bicicletă.

Expediţia sa pe bicicletă spre Kilimanjaro a început pe 24 septembrie 2019. Pedalând prin trei ţări, Zimbabwe, Mozambic şi Malawi, iniţial el pornise împreună cu doi prieteni din Durban spre Tzaneen, Africa de Sud. Masango a avut alături de el şi o maşină de support, care a transportat echipamentul.

„Pentru această expediţie am ales noua Silverback Sprint nu doar pentru că e la modă ci şi pentru că e bicicleta care poate face faţă unei astfel de sarcini. Majoritatea traseului a fost pa asfalt şi la temperaturi mari”, povesteşte Masango.

Pentru a evita canicula Dl. Dynamix începea ziua la 4:30 dimineaţa. „Toate au fost bune şi frumoase până la graniţa cu Tanzania, unde maşina de însoţire nu a fost lăsată să treacă. Aşa că de aici înainte a trebuit să mă bazez pe locanici pentru a mă ajuta cu bagajele”.

Kilimanjaro în timp record!

După 3.400 km de mers pe bicicletă, Masango s-a odihnit 10 zile, după care a urcat în doar 12 ore la Gillman’s Point (5.688m), pe Kilimanjaro. În mod normal o astfel de ascensiune se face în 5-9 zile!

„Urcarea a fost grea, dar superbă. Am fost epuizat, nu mai puteam merge normal, totuşi nu am avut rău de altitudine.”

În fiecare an campania sa intitulată „Prezenţa tatălui în copilăria copilului” găzduieşte un eveniment de 100 km mers, pentru a promova şi încuraja taţii să fie activ implicaţi în vieţile copiilor lor.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4