cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Cum să eviți durerea încheieturilor mâinilor pe bicicletă
  |  10/29/2019 15:02:03   |   0 Comentarii
Cum să eviți durerea încheieturilor mâinilor pe bicicletă

Una dintre cele mai des întâlnite probleme când mergi cu bicicleta este durerea încheieturilor mâinilor, o stare cunoscută și sub denumirea de “paralizia de ghidon”. Acest lucru se întâmplă atunci când nervul ulnar este comprimat, cel care merge spre degetul mic și spre cel inelar. Această “paralizie” poate duce la dureri, amorțeală și furnicături în mână, lucru care la rândul său duce spre o mână pe care o simți slabă și cu care vei frâna sau schimba greu vitezele.

Asta se întâmplă atunci când pedalezi multe ore la rând. La început, orice ciclist va experimenta acest sentiment neplăcut, măcar o dată în viață. Însă există rezolvare la această problemă.

 

Bike fit corect

Este foarte important ca bicicleta să fie potrivită pentru înălțimea ta. Dacă șaua este prea sus înseamnă că greutatea corpului este „aruncată” înainte, sau ghidonul este prea jos. De asemenea, dacă bicicleta este prea mare sau țeava top tube este prea lungă, este posibil să aplici prea multă tensiune pe încheieturile mâinilor. Dacă observi că nu te simți complet confortabil pe bicicleta ta înseamnă că trebuie să verifici dimensiunile potrivit tool-ului Silverback Find your Fit.

„Există un nerv care trece pe la baza palmei tale, iar dacă setup-ul bicicletei este greșit, tendința este să lași în jos pe ghidon încheietura mâinii, lucru care aplică presiune suplimentară pe nerv. Acest lucru poate duce la cauza pentru care ai dureri de încheietură”, spune Mariske Strauss, pro-rider la Silverback.

„Dacă ai astfel de probleme este bine să începi cu terapie specifică. Odihna este foarte importantă, iar exercițiile fizice mici care întăresc musculatura în acea zonă, sunt importante. Nu în ultimul rând, reglarea suspensiei față este de asemenea foarte importantă”, adaugă Nicola Rohrbach, pro-rider la Silverback.

 

Mănuși

Ghidonul căptușit cu ghidolină și gel, împreună cu o pereche bună de manuși, pot adăuga extra protecție față de vibrațiile venite de la drum.

Ghidonul

Atunci când ești pe bicicletă, încheietura mâinii trebuie să fie tot timpul relaxată și nu felxată sau extinsă în vreun fel anume. Încearcă să testezi ce fel de ghidon și se potrivește, în așa fel încât să eviți aplicarea de tensiune / încordare asupra încheieturii și/sau mâinii.

 

Postura

Este foarte important să ai o postură/poziție bună și corectă pe bicicletă. Când pedalezi îndoaie ușor coatele, iar spatele ar trebui să fie și el puțin arcuit, pentru ca mâinile și încheieturile mâinilor să nu sufere.

 

Stretching

În timpul și după turele lungi pe bicicletă, fă-ți timp să-ți întinzi mâinile și încheieturile. Acest lucru ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la relaxarea mușchilor. Mișcarea asta ajută în general la atenuarea efectelor turelor lungi.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4