cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Cicloturism la Roșia, Bihor
  |  05/25/2021 19:17:40   |   0 Comentarii
Cicloturism la Roșia, Bihor

România este plină de locuri frumoase, pitorești, perfecte pentru plimbare și recreere, iar comuna Roșia, din Bihor, este unul din aceste locuri. Întreaga regiune este carstică, cu alte cuvinte plină de peșteri, unele mai accesibile și turistice, altele mai interesante și chiar secrete, în care poți intra doar cu ghidul local. Raftingul și traseele de trekking, ce includ și via-ferrata, sunt de asemenea alte posibilități de petrecere a timpului.

Evident, bicicleta și turele pe bicicletă de aici, sunt la ordinea zilei. Regiunea este plină de drumuri forestiere, drumuri de căruță și poteci, pe care le poți explora cu bicicleta. Ține cont de faptul că deși distanțele nu sunt deosebit de mari, unele urcări sunt destul de abrupte. Astfel, dacă știi că nu ai o condiție fizică bună, o idee ar fi să parcurgi turele cu bicicleta electrică. Efortul devine cel puțin de două ori mai mic.

Dan Mazilu, redactor la revista de ciclism și outdoor Freerider.ro, a vizitat zona. „Mi-a plăcut foarte mult ce am găsit aici”, mărturisește el. „M-am plimbat în multe locuri prin țară, inclusiv prin Bihor, însă la Roșia nu mai fusesem. Apropo, numele vine de la pământul roșu de aici, pe care îl vezi peste tot. Mi-a plăcut că mi-a adus aminte de Africa de Sud, când am fost mai demult, fotograf la maratonul mtb ABSA Cape Epic.”

Pe lângă activitățile sportive și recreaționale pe care le ai la îndemână aici, la fel de important este și locul în care stai. „Noi am fost cazați la Casa Tradițională”, spune Dan. „Este o casă țărănească în vârf de deal, iar lucrul ăsta îi oferă un farmec deosebit. Casa dispune de tot confortul, însă mi-a plăcut deosebit de mult locația, că era singură pe deal, și atmosfera rustică. Dacă ajungeți în zonă, recomand să luați legătura cu prietenii de la Biciclez.ro, pentru că împreună cu ei, pe lângă turele de bicicletă, ghidate, puteți explora peșterile, care nu sunt accesibile în mod normal.”

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4