cart9 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Enduro sau trail? Silverback SLIDER sau STRATOS? Care e mai bună pentru mine?
  |  07/19/2023 18:12:56   |   0 Comentarii
Enduro sau trail? Silverback SLIDER sau STRATOS? Care e mai bună pentru mine?

Bicicletele mtb enduro și trail sunt două opțiuni foarte populare printre pasionații de off-road, fiecare proiectată să se descurce mai bine pe diferite tipuri de teren și stiluri de pedalat.

Bicicletele pentru enduro sunt construite să se descurce bine pe coborâri dificile și zone tehnice, folosindu-se de geometria lor agresiva și robustețea suspensiilor. Aceste biciclete sunt foarte bune la concursurile de enduro și pe poteci dificile, oferind stabilitate excelentă și control atunci când ești pe teren foarte abrupt și accidentat.

Pe de altă parte, bicicletele mtb pentru trail sunt proiectate să fie mai versatile, oferind echilibru între eficiența la urcare și performanța la vale. Acestea sunt agile fiind ideale pentru aventuri de-o zi, parcurgând o gamă largă de tipuri de teren și poteci. Pe bicicletele pentru trail stai confortabil, având în continuare suspensii suficient de mari pentru a se descurca bine pe coborâri moderate.

Alegerea între bicicleta pentru trail sau enduro depinde de cum îți place ție să te dai și tipurile de teren pe care ajungi să te dai mai des. Dacă îți place adrenalina și viteza mare la vale pe poteci tehnice atunci mtb-ul pentru enduro ar trebui să fie alegerea ta. Dacă însă preferi versatilitatea și posibilitatea să te dai bine la vale, dar și la deal, atunci bicicleta pentru trail a trebui să fie alegerea ta.

Ambele tipuri de bicicletă au avantajele lor și este important să evaluezi stilul tău de dat și terenul pe care te dai în general, pentru a lua decizia corectă.

Silverback Stratos AL este o bicicleta ușoară pentru trail, XCO și XCM, proiectată să fie versatilă și performantă în cât mai multe situații. Este alegerea perfectă pentru cei care cauta viteza mare la vale, păstrând însă controlul total.

Pe de alta parte Silverback Slider este o bicicletă ușoară, dar mai nișată pentru enduro și trail, proiectată să fie versatilă și performantă în diferite situații. Manevrabilitatea agilă a acestui mtb oferă riderului încredere atât pe urcări cât și pe coborâri, făcându-l să fie partenerul ideal când pleci în aventuri care țin mai multe zile.

Diferența ampatamentului – stabilitate versus agilitate

Un factor important care diferențiază cele două biciclete este ampatamentul. Silverback Stratos AL dispune de ampatament mai mare, fapt care oferă stabilitate mai mare pe coborârile intense și agresive. Având particularitatea asta, bicicleta trece ușor peste obstacolele mari sau dificile, permițându-ți să împingi sau chiar să-ți depășești limitele.

Silverback Slider dispune de unghi mai relaxat al furcii, fapt care îi oferă stabilitate bună în timpul coborârilor abrupte și pe teren tehnic. Slider este o alegere bună pentru cei pentru care downhill-ul este important. Silverback Statos AL Pro, care are un unghi al furcii puțin mai abrupt, oferă echilibru între stabilitate și manevrabilitate, fiind potrivită pentru mai multe tipuri de trasee.

Înălțimea rulmentului pedalier și diferența centrului de greutate

Înălțimea rulmentului pedalier afectează stabilitatea și manevrabilitatea bicicletei. Înălțimea mai mare de la Silverback Slider oferă bicicletei stabilitate, mai ales pe coborârile agresive. Silverback Stratos AL Pro, fiind o bicicleta ușoară pentru trail, are rulmentul pedalier puțin mai jos, pentru a se potrivi cu mai multe tipuri de teren.

Suspensia

Silverback Slider este pentru enduro, în timp ce Silverback Stratos SL Pro este pentru trail. Slider are cursă mai mare a suspensiei, fiind astfel mai potrivită pentru coborâri agresive și aterizări mai dure. Pe de altă parte Stratos AL Pro are suspensii puțin mai mici, oferind astfel un echilibru bun între eficiență la urcare și performanță la coborâre.

Pe de altă parte Slider are ampatament mai scurt, devenind mai agilă. Acest lucru îi oferă precizie mai mare pe traseele tehnice și înguste, fiind o bicicletă perfectă pentru explorare. Silverback Stratos AL are și ampatamentul mai scurt, dar și țevile chainstay.

Așadar, pe care să o aleg?

Deși cele două tipuri de biciclete sunt diferite, alegerea nu ar trebui să fie dificilă. Tot ce trebuie să faci este să te gândești bine la ce îți place să faci, cum îți place să te dai pe bicicletă. Mai mult la vale, tare și tehnic sau la vale, dar și la deal.

Dacă ai deja experiența și ce cauți sunt coborârile extreme, alimentate din belșug cu adrenalină, atunci ce îți trebuie este un mtb pentru enduro, ca Silverback Slider. Dacă însă ce dorești este versatilitate, să te poți da tare la vale, dar să și poți urca eficient, atunci îți trebuie un mtb pentru trail, așa cum este Silverback Stratos AL.

Comments

Log in or register to post comments

Cos de Cumparaturi

Cosul este gol

3

Cauta

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4