O dată ce ai găsit traseul pe care vrei să-l parcurgi, va trebui să-l pedalezi puțin altfel dacă o faci pe noua ta bicicletă electrică. Upgrade-ul la electrică se face, în general, atunci când vrei să poți pedala mai mult, parcurge trasee mai grele sau, pur și simplu, vrei să faci, în aceeași zi, de două ori același traseu mai lung.
Dacă ești în căutarea unei noi biciclete electrice și vrei să afli mai mult despre gama Silverback S-Electro și autonomia bateriilor, atunci continuă să citești acest articol.
Cadență mai mare
Cuplul roții spate este calculat de computerul bicicletei electrice, ținând cont de cadență (cât de repede rotești pedalele) și cât de tare apeși pe pedale. O cadență mai mare va solicita mai puțin bateria bicicletei, livrând însă același cuplu. Cam cum este și la ciclismul convențional. Cadența mai mare este o modalitate sigură prin care reduci consumul de curent, mărind astfel autonomia.
Putere Turbo
Nu este recomandat să folosești bicicleta electrică tot timpul pe modul turbo, pentru că astfel bateria se va termina repede. Păstrează cel mai puternic mod de asistență, Turbo, pentru cele mai abrupte porțiuni ale traseului.
Frânează mai devreme
Noua ta bicicletă are acum motor electric și baterie, devenind astfel mai grea. Așadar, frânarea mai devreme va ajuta să iei virajele în siguranță. Întrucât asistența la pedalare se oprește când tu nu mai pedalezi, va trebui să fii mai conștient de locurile unde vei avea nevoie de inerție. Păstrează cadența mare atunci când te apropii de o urcare.
Fă-ți roțile tubeless
Aproape toate bicicletele mtb de azi au roțile tubeless, adică fără cameră la interior, la fel ca la mașini. În cele mai multe cazuri, bicicletele sunt vândute „tubeless-ready”, ceea ce înseamnă că în roți vei putea pune soluție antipană. Acest lucru va reduce foarte mult șansa de a face pană. Un alt avantaj al roților tubeless este că bicicleta devine mai ușoară, iar presiunea în roți poate fi mai mică, ceea ce înseamnă confort și aderență mai bună.
Evoluează spre următorul nivel!
O bicicletă mai grea va urmări terenul mai bine. Cu alte cuvinte, acum vei putea trece peste obstacolele peste care, în trecut, trebuia să sari, dacă erai pe bicicletă obișnuită și nu electrică. De asemenea, vei ateriza mai repede după ce sari.
Pe un e-mtb greutatea mai mare înseamnă și aderență mai bună. Acest avantaj poate însemna că un e-mtb nu va derapa acolo unde o bicicletă normală ar fi alunecat.
Rămâi în siguranță!
Indiferent de vârsta pe care o ai, este foarte important ca atunci când pedalezi pe off-road, să porți echipamentul de protecție, în special casca de bicicletă. Cele mai multe nu doar că protejează, dar și arată bine, așa că nu vei avea nicio scuză să nu porți una. De asemenea, sunt bine gândite și proiectate, fiind bine ventilate și dispunând de căptușeala care împiedică transpirația să-ți intre în ochi.
La fel de importante sunt și mănușile pentru ciclism, fără degete sau cu degete, întrucât protejează mâna în cazul unei căzături.