Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Zăpada a trecut, dar vine sezonul cu nisip!

Publicat de System 27.03.2017 0 Comentarii Noutati,

Zăpada a trecut, dar vine sezonul cu nisip!

 

Poate nu suntem obișnuiți cu viteza cu care se dezvoltă domeniul ăsta al bicicletelor. Adevărul este că nu trece o lună și apare ceva nou. Ba chiar mai repede. Fie că vorbim de piese și accesorii noi sau chiar biciclete întregi, industria este în plin avânt.

Din această mișcare nouă fac parte și bicicletele fat. Este o mișcare nouă însă doar pentru noi întrucât în vest, mai exact în SUA, bicicletele fat există de multă vreme. Doar că nu s-a vorbit despre ele atât de mult în trecut. Astăzi vremurile s-au schimbat, iar bicicletele fat sunt pe val.

Una din variantele cele mai accesibile este Silverback Scoop Delight, un fat bike cu o echipare decentă, dar cu performanțe excelente pe offroad. Tocmai mulțumită acestor specificații bicicleta a fost și alegerea redactorul Dan Mazilu de la revista Freerider, care și-a achiziționat una. „Sunt pasionat de biciclete de când mă știu”, spune el. „Însă bicicletele fat le-am privit cu precauție prima dată când le-am văzut. Anvelopele alea mari nu le vedeam cu ochi buni. Însă în timp au început să-mi placă. Apoi mi-am dat seama că sunt exact ce-mi trebuie pentru iarnă. Mi-am spus că decât să merg la noi la schi și să stau la coadă o oră, să apuc să fac doar 3 coborâri într-o zi aglomerată, mai bine îmi iau fat-ul și fac același lucru, dar pedalând pe forestierele din jurul pârtiilor de schi”.

Zis și făcut, iar iarna trecută a fost un succes din punctul ăsta de vedere. Dan și-a folosit Silverback-ul peste tot pe unde pleca singur sau în weekend cu familia. Inclusiv de Revelion bicicleta a fost cu el la cabana Bolboci din munții Bucegi. „A fost superb, am avut zăpadă din plin”, povestește el. „S-a potrivit de minute totul. În jurul lacului de acumulare Bolboci este un drum, iar acesta avea lungimea perfectă să fie parcurs de noi (mai erau și alți prieteni cu fat bike) în fiecare noapte după petreceri. Pe la ora 9-10 seara ne urcam pe fat-uri și în vreo două ore dădeam o tură de lac. Ne întorceam îmbujorați și literalmente proaspeți.”

Bicicleta a fost folosită intens iarna asta însă nu doar în scop recreațional. Scoop Delight a devenit la Freerider un fel de „cal de bătaie”. Pe această bicicletă sunt testate acum toate piesele și accesoriile destinate exclusiv segmentului fat bike.

Însă bicicletele fat nu sunt eficiente doar pe zăpadă ci și pe nisip. Acum, că iarna a trecut, Dan pregătește ture de fat bike pe litoral. Este în lucru o tură care va parcurge întreg litoralul românesc, exclusiv pe plajă și nisip.

Silverback Scoop Delight este modelul de baza în gama de biciclete fat ale producătorului german. Cadrul este din aluminiu, transmisia Shimano Deore/Alivio, frâne hidraulice pe disc Shimano M315, jante SunRinglé Mulefut și anvelope VeeTire Bulldozer 26” x 4.7. Greutatea bicicletei este de 15,18 kg, măsurata de Freerider.

 

 

Lasa un comentariu