Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Un preot pedalează pe cei mai înalți munți ai Europei – Caucazienii

Publicat de System 20.12.2017 0 Comentarii Noutati,

Un preot pedalează pe cei mai înalți munți ai Europei – Caucazienii

 

Silverback Storm 1 a fost bicicleta perfectă pentru această excursie. „În orice aventură, succesul nu e o garanție” – părintele Tomasz

La granița dintre Europa și Asia se află regiunea Tusheti din munții Caucaz. Părintele Tomasz și prietenul său Peter, și-au stabilit traseul cu un an în urmă, traseu care îi purta în nord-estul Georgiei. Potrivit BBC, drumurile din această zonă sunt unele dintre cele mai periculoase.

Pe 23 iunie călătorii au aterizat într-un vechi orășel din Georgia, pentru a începe aventura Caucaziană. Preotul catolic crede în a-ți trăi viața la maxim. În felul ăsta îi ajuți și pe ceilalți să descopere minunata lume construită de Dumnezeu. Iar Georgia este cel mai bun loc cu care poți începe. Georgia e o țară unde ești în siguranță, o țară populată de oameni energici cu care intri ușor în vorbă.

 

 

Cei doi au avut parte de o călătorie memorabilă, din mai multe motive. Drumurile au fost terifiante, întrucât de multe ori erau străjuite de prăpăstii. În plus, aceste drumuri sunt accesibile doar în iunie și iulie datorită zăpezilor mari. Timp de două săptămâni au pedalat pe potecile din Tbilisi până în pasul Astuna, înapoi în Tbilisi și mai departe spre pasul Gombri. Întreaga expediție a avut 840 km și a ajuns inclusiv la altitudini de peste 4.400 m. Această regiune este cu adevărat misterioasă, frumoasă, sălbatică și periculoasă.

 

 

Drumurile neasfaltate au avut nenumărate urcări, viraje strânse, și peisaje incredibile de-a lungul râurilor și prin pădurile de pin. Este a 4a excursie a părintelui Tomasz, iar din cele trei biciclete pe care le are, a considerat că Silverback Storm 1 din 2014 este cea mai potrivită pentru această aventură.

 

 

Complet încărcată cu bagaje „bicicleta ușoară s-a dovedit a fi de mare ajutor, în cele mai înalte zone ale munților” , povestește el. Mergând pe bicicletă sentimentul de libertate era permanent prezent. „Mă simt ca o pasăre pe cer și ca un pește în apă când merg pe mtb-ul meu Silverback”.

 

 

La început bicicletele preferate ale părintelui Tomasz erau cursierele și bicicletele de trekking. „Silverback m-a convins că și potecile pentru offroad sunt frumoase. Nu mi-am imaginat că pedalatul în sus și jos, în afara asfaltului, poate fi așa frumos”, povestește el.

 

 

„Săgeata”, numele pe care i l-a dat părintele bicicletei, l-a ajutat să pedaleze prin toate situațiile periculoase. După 150 km, dificultățile călătoriei au început să se simtă. În plus și bicicleta avea nevoie de puțin ajutor. Asa că părintele Tomasz a servisat butucii întrucât drumul a traversat multe zone cu apă.

Bicicleta și-a cumpărat-o cadou când a împlinit vârsta de 40 de ani. Însă chiar și acum este impresionat de performanțele sale, ale bicicletei. Întreaga călătorie în Cauzaz a fost plină de adrenalină.

 

 

Cel mai periculos moment al expediției a fost când au trebuit sa traverseze o stâncă îngustă. Părintele Tomasz s-a dezechilibrat puțin însă din fericire și-a revenit înainte să cadă în prăpastie. „Nu este suficient să fii atent la drum. Trebuie să te uiți și după stâncile care cad”. În fiecare an sunt mașini care cad în prăpăstii, pe drumurile din Cauzaz.

 

 

După ce a fost ajutat de Peter, următoarea grijă a fost traversarea graniței pentru a ajunge în Astunta. Când ai de-a face cu aventura și necunoscutul, succesul nu este garantat. Părintele Tomasz și Peter s-au confruntat și cu vreme extremă. De al plus 42 în Tibilisi, la -2 în munți, vara.

 

 

Pe 7 iulie aventura s-a încheiat. „Urmează-ți inima. Nu-ți asculta temerile, pentru că lumea are nevoie de oameni cu spirit de aventură”, spune părintele Tomasz despre călătoria sa, periculoasă, dar captivantă. Cu drumul din pasul Asunti fiind unul din cele mai dificile din lume și neștiind ce-i așteaptă după colt, cei doi s-au ales cu amintiri excelente în urma acestei excursii.

 

 

Părintele Tomasz are sufletul unui veritabil aventurier Silverback. Călătoria sa ne inspiră și confirmă că bicicleta poate fi partenerul tău în orice aventură, orice drum, orice concurs sau poveste pe care vrei să o creezi. Fi plin de inspirație pentru că Silverback este #inspiredbyyou!

Lasa un comentariu