Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Turul lumii pe bicicletă împreună cu Boltenko

Publicat de System 26.09.2018 0 Comentarii Noutati,

Turul lumii pe bicicletă împreună cu Boltenko

 

Este frumos să faci excursii cu bicicleta prin țară și chiar prin următoarele țări vecine. Însă turul lumii pe bicicletă este dintr-o cu totul altă ligă. O astfel de aventură presupune echipament serios, o bicicletă bună și logistică bine pusă la punct. Însă se pare că dacă fără echipament și bicicletă bună nu se poate, fără logistică se poate. Asta pentru că Boltenko tânărul de 28 ani, protagonistul aventurii, nu are un plan sau traseu complet prestabilit.

 

 

Boltenko și-a început turul lumii din Sochi, Rusia, localitatea în care s-a născut. De aici, din est, el a pedalat mii de kilometri traversând Georgia, Turcia, Europa Centrală, ajungând spre Veneția și Milano. Însă aventura sa este abia la început.

 

 

Haideți să-l cunoaștem mai bine pe Boltenko. Îl puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook, unde vom posta periodic câte un episod din aventura sa, în total 10 episoade.

 

 

Când ai început călătoria?

Pe 17 martie 2018

 

Câte țări ai de gând să vizitezi?

Am trecut până acum prin 12, dar restul rămâne de văzut.

 

 

Care sunt următoarele 5 destinații prin care ai de gând să treci?

Momentan sunt în sudul Franței. După care continui spre Koln, Paris, Spania și Portugalia. De aici voi zbura spre New York.

 

Ce alte mijloace de transport vei folosi?

Doar bicicleta mea Silverback Sola.

 

 

Care a fost prima ta aventură pe bicicletă? Ai fost singur?

Prima excursie a fost în Europa, din Belarus până în Portugalia pe bicicletă. A doua a fost în 2014, împreună cu prietena mea. Amândoi am mers pe biciclete Silverback, din St. Petersburg până la Paris.

 

 

Ce ai în bagaje?

Tot ce am nevoie. Obiectele esențiale precum salteaua, sacul de dormit, cortul, haine și partea de bucătărie – arzător, butelie gaz, farfurie, lingură). Partea de „lux” e alcătuită din laptop și camera video.

 

 

Care au fost cele mai extreme condiții meteo pe care le-ai întâlnit până acum?

Traseul m-a dus până pe muntele Elbrus la 5.642 m altitudine. Au fost acolo -25 grade! Cel mai cald am întâlnit +40.

 

Cum stabilești care este următoarea destinație?

Înainte de a pleca în excursie am stabilit în mare ruta. Un alt aspect care influențează traseul aventurii este cultura locală pe care vreau să o experimentez. Folosesc o aplicație de telefon Maps.me, care mă ajută la navigație.

 

 

Ai rămas vreodată blocat?

În Georgia, am avut un mic accident cu o mașină. A fost cam stresant.

 

Care a fost cel mai prost drum pe care ai mers?

Din Montenegro spre Slovenia. Drumul este foarte aproape de marginea prăpastiei și foarte aglomerat. Este foarte greu pentru biciclete să se strecoare.

 

 

Cum găsești cel mai bun loc în care să pui cortul?

Cu o oră înainte de apus încep să caut un loc frumos de campare. Dacă e nevoie, caut un hotel ieftin sau hostel. Sunt în legătură și cu oamenii pe canalele de social media, care ma invită acasă la ei.

 

 

Ce te-a speriat cel mai tare până acum?

Pe muntele Elbrus, m-am rătăcit și era să mor.

 

Unde ai făcut cea mai urâtă pană?

În Turcia. A trebuit să continui la deal, pe ploaie. Din fericire m-am descurcat.

 

Care loc ți-a plăcut cel mai mult până acum?

Am văzut multe locuri frumoase traversând țările de-a lungul traseului. Izvoarele termale din Georgia, lacurile răcoroase din Turcia, dormitul în munți.

 

 

Ce fel de om trebuie să fii să poți face un astfel de drum?

Sincer, oricine poate. Trebuie să ai dorință și pasiune pentru ciclism și bicicletă. Nu e ușor, însă experiența și aventura merită. Câtaodată poate fi greu, iar atunci îți este pusă la încercare pasiunea.

 

Statistici:

  • Distanța totală de parcurs: aprox. 70.000 km
  • Timp petrecut până acum: 6 luni
  • Greutate bagaje: 36 kg
  • Țări vizitate până acum: 12
  • Accidente: 3
  • Biciclete folosite: 1

 

Odată ajuns în Portugalia, Boltenko va zbura spre New York și va continua aventura prin SUA. Ajuns în America de Sud, de-a lungul Coastei de Vest, va decide dacă va continuă cu Asia sau Africa. Nimic nu este încă bătut în cuie.

 

Lasa un comentariu