Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Test pentru casca Abus Tec-Tical Pro 2.0

Publicat de System 16.05.2018 0 Comentarii Noutati,

Test pentru casca Abus Tec-Tical Pro 2.0

 

Lumea ciclismului este în plină dezvoltatre și avânt, iar acesta este motivul pentru care din ce în ce mai multe companii lansează produse competitive pe piață. Una din firmele noi intrate pe segmentul protecției în ciclism este Abus. Cunoșteam acest brand pentru antifurturile de încredere pe care le produce încă din 1924, însă în ce privește căștile de ciclism, compania este nouă pe piață.

 

Totuși, în ciuda faptului că aparent, firma nu are experiență în domeniu, produsele pe care le lansează rivalizează cât se poate de ușor cu cele care au în spate o istorie bogată. Un exemplu foarte bun este casca de ciclism Abus Tec-Tical Pro 2.0, folosită în curse de World Tour și de echipa Bora Argon 18.

 

 

Nu vedem prea des o echipă profesionistă să folosească echipament care nu este considerat “premium”. Este suficient să te uiți la prețurile căștilor purtate de echipele Team Sky, Etixx sau Garmin Cannondale pentru a vedea care este nivelul. Acesta este unul din motivele pentru care Abus Tec-Tical Pro 2.0, considerată a fi „de mijloc”, devine și mai impresionantă.

 

 

Abus Tec-Tical Pro 2.0 dispune de câteva specificații foarte bune, în plus față de prețul bun. Construcția EPS este de tip „multi-density”, așadar primești protecție maximă doar în zonele unde este nevoie, în restul zonelor protecția fiind mai subțire, astfel casca devenind mai ușoară. Greutatea mărimii L are 315 grame.

 

Forma rotunjită este bine protejată de carcasa „in-mould”, iar cu 20 de fante de aerisire în față și încă 11 la spate, Tec-Tical este cu siguranță bine ventilată. La interior găsești canale de ventilație foarte adânci, așadar din nou ventilație bună.

 

 

Sistemul de fixare pe cap este clasic însă avantajul vine din partea butonului de reglare cu un diametru de 2,5 cm. Acesta poat fi mânuit fără probleme chiar și iarna cu mănuși.

 

 

Curelușele de fixare sunt destul de groase însă dispun de o specificație pe care o găsești rar chiar și la căști cu mărci de prestigiu. La Abus Tec-Tical Pro 2.0 partea centrală a curelușei este din plasă, lucru care permite o aerisire mai bună a pielii. Există și alte detalii incluse în această cască, așa cum este spre exemplu protecția pentru barbă împotriva cataramei.

 

La fel ca antifurturile Abus, casca Tec-Tical nu este „strălucitoare” și nu vine cu o poveste științifico-fantastică de marketing în spate. Însă dacă ești în căutarea unei căști de ciclism de o calitate foarte bună, care își face treaba eficient și care este în același timp robustă, atunci merită să iei în considerare modelul Tec-Tical de la Abus. Prețul este de 199 Lei.

 

Recenzia a fost publicată în original în revista Cycling Plus.

Lasa un comentariu