Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Silverback anunță echipele pentru maratonul ABSA Cape Epic 2018

Publicat de System 09.03.2018 0 Comentarii Noutati,

Silverback anunță echipele pentru maratonul ABSA Cape Epic 2018

 

JACO PELSER și SHAUN-NICK BESTER vor susține echipa Silverback OMX Pro Team.
Echipa Silverback-Volvo anunță echipa sezonului 2018, sponsorii și staff-ul care va concura la Absa Cape Epic, cel mai mare maraton mtb pe etape din lume.

 

Anul acesta va fi foarte important pentru Silverback-Volvo întrucât echipa va concura la Absa Cape Epic ca support pentru Gluth și Rapael.

 

Cu o experiență semnificativă în spatele său, Shaun-Nick Bester în vârstă de 26 ani și Jaco Pelser în vârstă de 23 ani, se bucură să-și ofere supportul. Amândoi și-au început cariera pe vremea adolescenței.

 

 

Cicliștii vor pedala un total de 658 km cu o diferență de nivel totală de 13.530m. Aceștia includ patru etape consecutive de peste 100 km. Nici ultima etapă nu este ușoară, în timp ce etapa a 5a a fost regândită pentru a fi diferită în comparație cu anii trecuți.

 

Cum Africa de Sud se pregătește pentru prima etapă din Cupa Mondială UCI 2018 din Stellenbosch de pe 10 martie, cicliștii de la OMX se antrenează deja pentru Cupă, în pregătirea maratonului Cape-Epic.

 

Cupa Mondială UCI este organizată în Stellenbosch pentru prima oară, iar evenimentul este unul de primă-clasă pentru concurenți. La autenticitatea evenimentului se adaugă peisajul de neconfundat al Africii de Sud.

 

Înainte de a lua startul la ABSA Cape Epic, toți cei patru cicliști de la Silverback OMX Pro Team și anume Gluth, Gagne, Clacherty și Strauss, vor participa la prima etapă UCI World Cup XCO care va avea startul pe 10 martie in Stellenbosch. Vei putea urmări întreg evenimentul transmis în direct aici, de Red Bull TV.

 

 

Seria de șapte etape reprezintă vârful curselor cross country de nivel international, întrucât la start se află cei mai buni cicliști din lume la categoriile U23 și Elite. Ei concurează pe un traseu de 4,5 km, rapid, tehnic și alert, timp de 5-7 ture. Evenimentul a fost descris drept „Formula Unu a mtb-ului”.

 

Gagne, ciclist din Canada, este nou în familia Silverback OMX. El și-a reprezentat țara la Olimpiada din 2016, dar a câștigat și Jocurile Pan-Americane din 2015 cât și Campionatele Naționale. Gagne mai are un rezultat de Top 10 la Cupa Mondială și s-a clasat pe locul 17 la Jocurile Commonwealth 2014.

 

Frazer Clacherty, Campion Național la juniori, lucrează la consolidarea carierei sale, momentan la categoria U23. A obținut un rezultat foarte bun, locul 7 la Campionatele Europene și locul 10 la Campionatele Mondiale în 2015. În 2017 a obținut un foarte bun loc 6 la etapa de Cupă Mondială din Albstadt și și-a păstrat tricoul de Campion National U23.

 

Mariske Strauss de la Silverback OMX Pro, va face echipă cu britanica Annie Last de la Silverback-BH. Anul trecut ele au terminat pe doi la Absa Cape Epic și este clar că merită să le urmărim cu atenție și anul acesta. Strauss va participa și la cursa de Cupă Mondială.

 

Petru Gluth acesta va fi al 4lea an alături de echipa OMX PRO Team. „Mă bucur foarte mult că sunt alături de Silverback încă un an. Abia aștept să ies pe trasee alături de noii colegi de echipă”, spune Martin.

 

Sponsorii echipei sunt: Volvo Car SA, Squirt Lube și best4Sports, Uvex și Vye

 

Lasa un comentariu