Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Silverback Sola 3 – bicicleta ciclistului conștiincios

Publicat de System 28.07.2017 0 Comentarii Noutati,

Silverback Sola 3 – bicicleta ciclistului conștiincios

 

Gama Sola se adresează ciclistului de cross country orientat spre performanță și greutate redusă a bicicletei. Noul cadru din aluminiu al modelului Sola este ușor și dispune de caracteristici atent gândite pentru a rezulta o rigiditate bună, dar și confort în zonele importante ale sale. Toate modelele din gama Sola dispun de un headtube conic al cadrului și țevii scurte chainstay, fapt care imprimă biciclete caracteristici precise de manevrabilitate.

 

 

Cadrul modelelor de top oferă ghidare internă a cablurilor ceea ce înseamnă o protecție mai buna a componentelor. Cu alte cuvinte schimbătoarele vor schimba vitezele precis pentru mai mult timp. La nevoie, înlocuirea cablurilor și cămășilor se poate face rapid și ușor.

 

 

Cadrul Silverback Sola este format prin proceduri mecanice. Acestă tehnică oferă bicicletei o robustețe maximă din partea aluminiului. În plus greutatea este menținută la un nivel cât mai scăzut prin utilizarea de zone subțiate ale pereților cadrului, acolo unde tensiunile nu sunt mari.

 

Rulmentul pedalier este în general o componentă pretențioasă și mai greu de înlocuit. Însă la Sola acesta este cu filet. Rezultă astfel o întreținere rapidă și ușoară pe termen scurt. Iar pe termen lung vorbim de sute de kilometri pedalați fără griji.

 

 

Pentru a oferi ciclistului performanță și precizia de care are nevoie, țeava headtube a cadrului este conică. Această caracteristică oferă bicicletei manevrabilitatea superioară necesară, spre exemplu, când pedalezi pe poteci tehnice.

 

Silverback Sola 3 este echipată cu o suspensie față Rockshox TK30 pentru roți 29er. Cursa de 100 mm și telecomanda de blocare a cursei, te vor ajuta indiferent dacă participi la un concurs sau ești la plimbare pe un traseu de cicloturism.

 

 

Frânele sunt la fel de importante. Pentru Sola 3 a fost ales setul Shimano M315. Chiar dacă acest model nu este unul de top, frânele sunt unele dintre cele mai fiabile și de încredere, care nu te vor lăsa la greu. Discurile de frână de 180 mm față și 160 mm spate, ajuta și acestea la creșterea performanței.

 

 

Transmisia este tot de la Shimano asta însemnând fiabilitate totală. De la shiftere, schimbătoare, pinioane și foi, totul este Shimano compatibilitatea fiind optimă. Shifterele și schimbătorul față Shimano Deore alături de schimbătorul spate Deore XT, asigură schimbări de viteze precise și de încredere în timp ce transmisia 3x10 oferă o gamă aproape nelimitată de viteze.

Lasa un comentariu