Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Silverback Siablo CX – bicicleta completă

Publicat de System 28.04.2017 0 Comentarii Noutati,

Silverback Siablo CX – bicicleta completă

În ziua de azi traseele de bicicletă au devenit foarte complexe. Sună ciudat pentru că terenul practic nu s-a schimbat. Avem aceleași drumuri asfaltate, unele mai bune, altele mai puțin bune și aceleași drumuri forestiere respectiv poteci. Totuși, dacă în trecut erai nevoit să le parcurgi folosind un singur fel de bicicletă, un mtb sau o cursieră, astăzi opțiunile sunt mult mai numeroase.

Te-ai putea întreba care este rostul. Până la urmă pe asfalt poți merge bine și cu un mtb. Iar pe un forestier de bună calitate aproape că merge și o cursieră, pe distanțe scurte. Însă deja începem să vedem problemele. Nici una din aceste biciclete nu va oferi ciclistului performanța maximă sau confortul optim întreaga zi.

Intră în scenă bicicleta de ciclocros care, cu mici modificări de geometrie, poate fi numită și „gravel bike” – bicicleta de forestiere. De la Silverback, Siablo CX este modelul potrivit. Bicicleta combină un cadru ușor din aluminiu cu geometrie compactă din care rezultă o pedalare eficientă, rapidă și confortabilă. La acestea se adaugă furca integral din carbon, așadar inclusiv țeava steerer, care oferă bicicletei manevrabilitate excelentă.

Offset-ul furcii cât și geometria cadrului măresc gradul de confort necesar în turele lungi. Așadar o astfel de bicicletă de ciclocros este utilă nu doar la concursurile scurte de profil ci și la ture lungi, recreaționale, care durează o zi întreagă.

Un ciclocros, și mai ales un gravel bike, este mai util pe un traseu care combină asfaltul cu offroad-ul. Pe asfalt vei avea viteza unei cursiere în timp ce pe offroad vei avea randamentul unui mtb. Desigur, îți va lipsi suspensia de la mtb. Și din acest motiv este adevărat că ciclocros-ul se adresează cicliștilor mai avansați. Însă odată ce ai deprins mișcările totul devine natural.

La acest lucru contribuie și echiparea bicicletei Silverback Siablo CX. Fiecare componentă instalată a fost aleasă în așa fel încât să ușureze munca pe care trebuie să o depună ciclistul. Jantele Fulcrum Racing și anvelopele Schwalbe Racing Ralph contribuie la confort, frânele Sram Force 1 au un rol esențial pentru siguranță, iar schimbătoarele Sram Force 1 ajută foarte mult la economisirea energiei pe traseu. Toate acesta fac din Silverback Siablo CX una din cele mai potrivite biciclete pentru orice tip de teren, on și off road.

Lasa un comentariu