Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Silverback Scoop Delight – platforma de teste la Freerider.ro

Publicat de System 05.05.2017 0 Comentarii Noutati,

Silverback Scoop Delight – platforma de teste la Freerider.ro

Revista românească de ciclism, Freerider.ro, este în permanență la curent cu noutățile velo de pe piața internă și internațională. În plus față de noutățile de ultimă oră, redactorii fac și multe teste cu biciclete, piese, accesorii, echipament și electronice destinate bicicletelor. Însă pentru unele ei au nevoie și de o „platformă” specială care să facă față produselor testate. Pentru segmentul fat bike „calul de bătaie” a fost aleasă bicicleta Silverback Scoop Delight, un fat ce oferă un echilibru foarte bun între calitate, echipare, performanță și preț.

În primul rând bicicleta dispune de un cadru executat cu o foarte mare atenție la detaliu. Chiar dacă Scoop Delight este entry level în categoria sa, cadrul beneficiază de aceleași finisaje și calitate regăsite la modelele mai scumpe. Cadrul este cea mai importantă piesă la o bicicletă întrucât dictează în primul rând confortul și performanța ciclistului, iar la Delight geometria a fost gândită să ofere compromisul ideal. Mai mult, cadrul și furca pot accepta anvelope de până la 4.7 (chiar 4.8 în testele Freerider), aceasta fiind una din cele mai mari mărimi de anvelope fat de pe piață. Încă un motiv pentru care Freerider a ales să lucreze cu un fat bike Silverback. Faptul că pot testa și anvelope mari din gama premium.

Transmisia bicicletei nu este „de top”, dar nici aici nu s-a făcut economie la calitate sau fiabilitate. Schimbătoarele Shimano Deore pe față și Alivio pe spate, oferă bicicletei schimbări de viteză precise și line, fapt confirmat în nenumărate rânduri la munte, iarna trecută, când pe Scoop Delight au fost testate mai multe seturi de anvelope. Nici frigul, nici zăpada sau mocirla nu au dereglat schimbătoarele. În plus, o transmisie mai modesta, dar de calitate, menține și un preț atractiv al bicicletei. La performanța schimbătoarelor au contribuit și cămășile Jagwire. Marca este considerată pe piață unul din liderii acestui segment de produse.

Același lucru se poate spune și despre frânele bicicletei. Shimano M315 sunt considerate a fi de buget, însă la o utilizare normală ale vor oferi performanță de top. Și din nou, calitatea și fiabilitatea mărcii Shimano, este o garanție a performanței.

În contrast cu aspectul „entry level” al bicicletei, sunt roțile de la Silverback Scoop Delight, mai precis jantele SunRinglé Mulefut 80 SL și anvelopele pliabile Vee Tire Bulldozer 26” x 4.7. Jantele sunt din start pregătite a fi tubeless, în pachet livrându-se inclusiv valvele aferente. Apoi anvelopele sunt pliabile și oferă TPI de 120, demn de anvelopele veritabile pentru concurs. Un TPI (Threads per inch) cu valoare mare înseamnă o anvelopă mai ușoară, mai confortabilă și mai performantă.

Concluziile sunt ușor de intuit. Pentru noul-venit în lumea bicicletelor fat, Scop Delight este alegerea perfectă. Însă la fel de bine se potrivește bicicleta și cicliștilor cu experiență care au nevoie de ceva care sa ofere echilibrul perfect între confort touring și performanță pe trail. Dovadă este alegerea redactorilor de la Freerider.ro. În continuare așteptăm cu interes să vedem ce produse mai sunt testate pe fat-ul nostru în decursul acestei veri.

Lasa un comentariu