Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Rezultatele echipelor Silverback la prima etapă de Cupă Mondială din Stellenbosch

Publicat de System 15.03.2018 0 Comentarii Noutati,

Rezultatele echipelor Silverback la prima etapă de Cupă Mondială din Stellenbosch

 

Echipele Silverback OMX Pro Team și Silverback-Volvo au început sezonul cu prima cursă UCI de Cupă Mondială desfășurată în Stellenbosch, Africa de Sud. Vremea a fost numai bună, cu soare nu prea puternic și doar puțină ploaie.

 

Ultima oară când o cursă de Cupă Mondială la cross country a avut loc în Africa de Sud a fost acum multă vreme. Așa că va fi interesant să vedem cine va descoperi cea mai rapidă linie și cea mai bună metodă de atac. O tură pe traseul de la Stellenbosch a avut puțin sub 5 km.

 

Frazer Clacherty, de la Silverback OMX, a fost primul care a concurat, luând startul din a 3a linie. Spune că traseul a fost foarte tehnic, uscat și cu pământ sfărâmicios. Campionul britanic la U23, a terminat pe locul 12. Mulțumită acestei clasări, Frazer va pleca din rândul doi la a doua etapă de Cupă Mondială care va avea loc în Albstadt în mai. Anul trecut el a terminat aici pe locul 6.

 

 

Campioana națională Mariske Struass, a pornit în cursă cu multă încredere, terminând pe 28. „Am fost blocată în primele două accidentări. Cineva s-a oprit în fața mea așa că a trebuit să ma dau jos și să alerg. Atmosfera a fost incredibilă. M-am gândit că așa trebuie să fie și când europenii concurează la ei acasă. După fiecare viraj era cineva care îmi striga numele. A fost o zi superbă în Africa de Sud. Nu am cum să le mulțumesc organizatorilor suficient de mult pentru că au adus cursa în Stellenbosch”, povestește Mariske.

 

 

Ultimii, Martin Gluth și Raphaël Gagné, s-au aliniat la start alături de cei mai buni cicliști din lume. Martin a plecat cu numărul 73. I-a fost greu în grupul aglomerat de concurenți și pe traseul îngust, așa că în prima tura era pe locul 55. La final Martin a terminat pe locul 29.

 

 

Pentru Raphael Gange traseul uscat și prăfuit a fost dificil. Pentru început el a rămas în poziția 72 după care în ultima tură a urcat pe 66. El nu a fost impresionat de rezultatul său, dar mai este timp de îmbunătățiri.

 

 

Henry Liebenberg și Matthew Keyser de la Silverback-Volvo, concurând la categoria U23 au avut o cursă grea.

 

 

Bicicleta Silverback Sesta a fost calul de bătaie al etapei din Stellenbosch. S-a descurcat excelent pe traseul cu o diferență de nivel de aproximativ 180 m per tur. Este bicicleta perfectă pentru concursurile de maraton și cross country mtb.

 

Prima etapă de Cupă Mondială 2018 s-a încheiat. Ne revedem pe 19 și 20 mai în Albstadt, Germania, pentru etapa a 2a.

Lasa un comentariu