Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Race report – Călătorie între Cer și Pământ 2017

Publicat de System 23.06.2017 0 Comentarii Noutati,

Race report – Călătorie între Cer și Pământ 2017

 

Concursurile de ciclism în România au devenit în sfârșit ceva uzual. Avem deja weekenduri când se suprapun concursuri. De multe ori au loc și 6 în aceleași două zile. Asta face ca alegerea evenimentului la care te duci, să fie dificilă, iar evenimentul ales trebuie să fie special.

Cât se poate de special a fost și concursul Călătorie între Cer și Pământ, de la Târgu Ocna, la care a participat ciclistul nostru Daniel Balaure. „Am auzit de ceva vreme despre acest concurs și mi s-a părut interesant faptul că ai de mers prin mina de sare de la Tg. Ocna, dar nu am avut ocazia să ajung acolo, fiind și destul de departe”, spune el după terminarea evenimentului. „Anul acesta am reușit să ajung la acest concurs și m-am documentat rapid despre traseu. Sincer să fiu, n-am crezut că se va merge cu viteză prin salină, am crezut că o să fie ca la o paradă, dar după, mi-am dat seama că pe acolo trec și mașinile deci suprafața este destul de netedă și aderentă (chiar și așa, am reușit să cad într-un viraj în mină).”

Concursul de la Târgu Ocna a dispus de un traseu extrem de variat. S-a plecat din centrul orașului, s-a intrat apoi pe tunelurile subterane din mina Trotuș, s-a ieșit la suprafață și apoi s-a continuat pe drumuri forestiere, prin păduri și pe poteci. „Startul a fost la ora 12:00 așa că am avut timp să dorm destul, iar după aceea m-am urcat puțin pe roller ca sa ma încălzesc”, spune Daniel.

Specificul cursei Călătorie între Cer și Pământ este că durează două ore timp în care concurenții parcurg cât mai multe ture de 15 km, un fel de XCO. „În prima tură nu m-am simțit foarte bine, dar în tura a doua și a treia m-am încălzit și am reușit să țin un ritm bun pe urcările abrupte de pe dealurile din zonă”, povestește Daniel. „În mină, la început se cobora destul de mult și după, logic, trebuia să urci tot ce ai coborât. Drumul nu era abrupt, dar te solicita pentru că trebuia să menții un ritm ridicat.”

La Călătorie între Cer și Pământ 2017 Daniel Balaure a concurat pe un Silverback Sesta Pro. „Anul acesta am ales să merg pe un full suspension de carbon cu roți de 29. Bicicletele full suspension au progresat foarte mult, sunt ușoare și nu se mai pierde putere în suspensia spate”, spune el după ce și-a analizat evoluția în cadrul competiției. „Cei de la Silverback au dezvoltat sistemul BURST pentru cadrele full suspension. Acest BURST constă în faptul că bascula spate a bicicletei este dintr-o singură bucată și astfel este rigidă și agilă, dar și în faptul că shock-ul bicicletei nu se comprimă atunci când pedalez chiar dacă este pe deschis (are 3 poziții: deschis, trail și închis). Practic bicicleta își dă seama când primește șocuri de la teren și de la pedalat. Greutate bicicletei este de 10,77 kg potrivit măsurătorilor celor de la Freerider.ro, foarte bine pentru o bicicletă de acest gen”.

„Concursul a fost organizat bine, traseul a fost frumos (sigur ar ieși un traseu frumos chiar dacă s-ar organiza doar pe dealurile din jurul orașului), produsele la tombolă au fost atractive, iar premiile de pe podium nu știu, pentru că am ieșit pe locul 4 :) 
Și vreau să mai remarc și roșiile oferite la punctul de alimentare de la final, foarte gustoase! Un eveniment reușit!”

Lasa un comentariu